Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ustrašená gorila a dinosauři se zuby ostrými jako břitva: Na Den dětí v Brně nuda nebude

/
  • Ustrašená gorila a dinosauři se zuby ostrými jako břitva: Program v Brně na Den dětí.
    29. května 2020 ● 09:35

    Po karanténě se postupně otevírají i muzea a centra pro děti a i když letošní 1. červen nebude tak pestrý jako v minulých letech, mají se děti stále ještě na co těšit. Mohou se vydat po stopách slavných vynálezců, zasmát se ustrašené gorile anebo se setkat s dinosaury.

  • 1.

    Dětský den s úsměvem

    Technické muzeum v Brně připravilo pro děti novou zábavnou hru, která se jmenuje „Objevná cesta doktora Elektrona“. Návštěvníci se nemusí bát, dodrženy budou bezpečnostní rozestupy a hra není kontaktní. „Pátrat budeme po stopách slavných vynálezců, jejichž jména stojí za objevy, které mohou najít návštěvníci přímo v muzeu," uvedl lektor Zbyněk Rederer.

    Hrací karta děti dovede ke slavným vynálezcům – například k Johannesi Gutenbergovi nebo Galileu Galilei. „Chybět nebude ani Karl Benz, vynálezce prvního motorového vozu na světě, jehož replikou se muzeum pyšní. Každý odvážlivec, který se do hry zapojí a podaří se mu úkoly vyřešit, obdrží malou pamětní medaili,“ řekla mluvčí muzea Šárka Motalová. 

    Elektron v Technickém muzeu.
    Autor: Archiv Technické muzeum

  • 2.

    Elektron v Technickém muzeu

    Zábavní vědecký park u brněnského výstaviště VIDA oslaví Den dětí promítáním 3D filmu, který bude zdarma v ceně vstupenky. „Letos máme pro všechny účastníky 1. června dárek – náš úplně nový 3D film Dinosauři,“ sdělil ředitel Lukáš Richter. Film Dinosauři je vhodný pro děti od šesti let.

    Děti se vydají po stopách osmimetrového masožravého dinosaura, býložravců s dlouhými krky nebo předchůdců krokodýlů se zuby ostrými jako břitva. Promítat se bude hned šestkát v průběhu Dne dětí –  v 9:30, 11:00, 12:30, 14:00, 15:30 a 17:00. Za pěkného počasí se mohou děti ve VIDA centru těšit i na venkovní expozici doplněnou o nové exponáty a představení se zábavnými pokusy pod širým nebem. V pondělí 1. června bude brněnské centrum otevřeno až do 18 hodin.

    Dinosauři ve VIDA centru.
    Autor: Archiv VIDA centrum

  • 3.

    Dinosauři ve VIDA centru

    Moravská galerie u příležitosti Dne dětí vydává publikaci z edice Junior s názvem „Jak namalovat vejce“. Jedná se o první českou publikaci o životních osudech umělce, která je určená především právě pro dětského čtenáře a teenagery. Kniha bude pokřtěna nikoliv v pondělí 1. června, ale už o den dříve v neděli 31. května, a to formou zábavné dobrodružné výpravy za originály Šímových děl.

    Děti i dospělí se mohou těšit znovuotevřené expozice, ale i na občerstvení na nádvoří Místodržitelského paláce. Prostřednictvím silného příběhu, komiksových pasáží a působivých ilustrací seznamuje kniha s Šímovým životem, ale i náměty jeho obrazů a dějinami 20. století, včetně obou světových válek. V pondělí 1. června na děti v souvislosti s křtem knihy „Jak namalovat vejce“ čeká výtvarná dílna. 

    Jak namalovat vejce.
    Autor: Archiv J.Sima

  • 4.

    Jak namalovat vejce

    Autokino Brno si pro děti 1. června připravilo promítání filmu Dolittle, představení začíná v 20 hodin. Doktor Dolittle se vydá na dobrodružnou plavbu do neznáma v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, nebo chytrý papoušek. Autokino na brněnském výstavišti je umístěné za pavilonem Z. Pro vjezd do areálu je možné využít pouze devátou bránu, která se otevírá vždy půl hodiny před začátkem promítání. Lístek stojí 300 korun za auto. Můžou v něm sedět maximálně dvě osoby, nebo jedna rodina.

    Na představení od 26. května si můžete koupit také vstupenku pro jednotlivce. Ta stojí 115 korun. V případě, že si vyberete tuto variantu, budete sedět na židlích před auty. Vstupenky nelze koupit na místě, kupují se na webu nebo v aplikaci BVV. Rodinný film je dlouhý 102 minut. 

    Cynický pštros a Autokino Brno.
    Autor: Archiv BVV

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy