Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ošetřovatelku ze zoo potrhali lvi: Zaútočili, když uklízela klec, je v kritickém stavu

Autor: jel - 
29. května 2020
11:56

Pětatřicetiletou ošetřovatelku ze zoo v australské oblasti Shoalhaven našli ve čtvrtek okolo půl jedenácté dopoledne ve lví kleci. Byla velmi potrhaná a v bezvědomí. Záchranář popsal stresující a nebezpečnou záchranu napadené ženy, ta je nyní v kritickém stavu, ale stabilizovaná v nemocnici. Zoo navíc nabízela krmení lvů návštěvníkům jako zážitek.

„Byla jsem první, kdo vstoupil do uzavřeného prostoru, byl to jeden z nejděsivějších zážitků, doslova jsem vešla do lvího doupěte!“ řekla Daily Mailu Faye Stockmenová, jedna ze záchranářek. Útok byl podle ní neuvěřitelně brutální a ošetřovatelku našli s mnoha těžkými zraněními, byla prý pokousaná a potrhaná. 

„Jsme však trénováni na různé nebezpečné situace a máme k dispozici podpůrný tým,“ dodala Stockmenová. Na pomoc ošetřovatelce dorazily čtyři sanitky a vrtulník a oběť útoku dlouho ošetřovali na místě, než byla převezena do nemocnice, kde je nyní ve stabilizovaném stavu.

Policejní komisař Greg Moore řekl, že policie začala vyšetřovat, jak se incident stal. „Ošetřovatelka zřejmě v kleci uklízela, když ji nečekaně lvi napadli,“ popsal pan Moore. „Dvěma dalším pracovníkům se podařilo lvy zkrotit a odvést, takže záchranáři se k oběti mohli dostat. Tímto jim velmi děkuji za včasný zásah,“ dodal policista.

V této konkrétní zahradě se zároveň často pořádají akce, kdy mohou návštěvníci krmit lvy a jiné velké šelmy. „Dopřejte si životní zážitek, kdy se přiblížíte našim velkým kočkám a pocítíte jejich sílu a majestát. Společně s naším zaměstnancem můžete zvířata nakrmit,“ stojí na stránkách zahrady, kde se incident stal. Ta prý navíc odmítla celou hrůznou situaci komentovat.

 

Marcela Sliacka ( 29. května 2020 22:34 )

Jako když člověk chce pracovat se zvířaty tak musí brát i to riziko že je to náročnější.Kdekoliv pracujete se zvířaty.Býk vás může udupat, kůň schodit a to tak že už nikdy nebude moct chodit. Had vás může uštknout a lev roztrhat. Ale to je riziko povolání. Stejně jako zvířata tak i lidé jsou nebezpeční. Vemte třeba detektiva může zastřelit mafián. Kolemjdoucího ubodá feťák jen pro prachy. Všude je riziko. Takže to neházejte na lvy.Prostě byla málo opatrná i to se stává. Je to smutný, ale je to tak.

franz ( 29. května 2020 12:46 )

Tzv. "mazlíčci" v podání Austrálie. A já jsem si doposud myslel, že jsou inteligentní.

y1xcvbnm ( 29. května 2020 12:35 )

a to lezla k nim??? nechápu jak jí napadli??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání