Pohled na nebohého Kočínka, kterého bývalá majitelka donesla na kliniku, byl žalostný. Kocour trpěl rozsáhlým hnisavým zánětem kůže, pyodermií. Vzhledem k rozsahu postižení mohlo jít zvířeti i o život.

„Kůže a srst byla doslova slepená hnisem a krví. Některé části kůže byly tak odumřelé, že samy odpadávaly,“ vylíčila veterinářka Taťána Otisková.

Nejspíš byl opařen

Bývalá panička si s jeho stavem nevěděla rady a na léčbu dle jejích slov neměla peníze. „Majitelky jsem se opakovaně zeptala, co se stalo, jestli se někde nepopral, jestli nebyl opařen či jinak zraněn, poleptán…tvrdila, že neví,“ popsala veterinářka.

Podle názoru jejího i kolegů byl kocourek zasažen vroucí vodou nebo olejem. „Ať už v době přítomnosti majitelky či nikoli,“ dodala.

Tříměsíční léčba

Klinika Jana Nytry se kocourka ujala, majitelka se ho ale musela vzdát. Léčbu uhradila spolupracující Nadace pro pomoc zvířatům, která jej poté umístila do svého malého útulku.

Péče o Kočínka se stala denní rutinou Taťány Otiskové. Dezinfekce ran, převazy, celková antibiotická i další podpůrná léčba.

Po třech měsících je Kočínek z nejhoršího venku, už má jen malou ranku na krku. „Je to spolupracující pacient, takže se hezky hojil,“ usmála se lékařka.

Už má nový domov

V polovině května si Kočínka z útulku vyzvedla nová majitelka, Kateřina Racek. „Zaujal mě hned, už jsem se starala o podobně postiženou kočičku, takže už mám tu zkušenost,“ přikývla.

S Kočínkem stále dochází na kliniku na pravidlené převazy, ale kocourkovi už je zase hej. „Doma mám další kočky a psa. A taky děti. Kočínek zapadl hned, doslova splynul s davem,“ uzavřela nová majitelka.

VIDEO:Vincentka pomalu umírala na ulici. Teď si i přes vážné onemocnění hraje a užívá života.

Video
Video se připravuje ...

Vincentka pomalu umírala na ulici. Teď si i přes vážné onemocnění hraje a užívá života Kateřina Lang