Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šestimetrový žralok bílý chtěl sežrat posádku malé lodi: Kroužil kolem a číhal na ni!

Autor: shp - 
30. května 2020
19:01

Posádce menší lodi plující u italského ostrova Lampedusa pořádně stoupl adrenalin, když si na hladině všimla hřbetní ploutve žraloka, který začal kroužit kolem ní. Když připlaval blíž, bylo vidět, že jde o šest metrů veliké monstrum.

Video  Šestimetrový žralok bílý chtěl sežrat posádku malé lodi: Kroužil kolem a číhal na ni!  - Facebook
Video se připravuje ...

Při bližším prozkoumání si posádka všimla, že jde o nejobávanější parybu vůbec – žraloka bílého. Svou pověst získal kvůli dravosti a hlavně proto, že útočí i na lidi. Video, které natočil Ital Salvatore Sicurello, ukazuje, jak mořský predátor krouží kolem lodi a čeká na příležitost, při které by mohl zaútočit na kořist. Ta naštěstí nenastala, uvedl Mirror.

Slovo experta na žraloky

Expert na žraloky Patrick Jambura sdílel video na své facebookové stránce a vyjádřil pochybnosti, že jde o žraloka bílého. Domníval se totiž, že jde o žraloka mako, který dorůstá menší délky. Nakonec ale i odborník změnil názor a vyjádřil se, že nejspíš opravdu půjde o nejobávanějšího žraloka lidožrouta, se kterým se není radno na moři zaplést.

Toto video údajného bílého žraloka (Carcharodon carcharias) bylo natočeno před Lampedusou. Identifikace druhu stále nebyla dokončena, protože žraloci mako i žraloci bílí jsou si velmi podobní a nechceme tu předbíhat,“ uvedl nejdřív a pak dodal: „Zatím to podle korespondence s kolegy vypadá, že jde skutečně o bílého žraloka.

Mamma mia, děsí se Italové

Natočení takto velkého dravce u italských břehů samozřejmě vyvolalo velkou odezvu. Video bylo na facebooku sdíleno více než dvatisícekrát. A lidé mají strach. „Mamma mia,“ okomentoval ho jeden zděšený uživatel sociální sítě. „Dnes jsem si koupil loď, ale myslím, že zůstanu v okruhu kilometru od břehu,“ dodal další.

makmark ( 1. června 2020 09:49 )

Těšil se, že mu tam zase spadnou nějaké černé kýty. Takové zprávy bych posílal do mobilu těm najezdnym kobylkam

krapotkin ( 31. května 2020 12:14 )

Nechtěl nikoho sežrat. Chtěl jen, aby ho poškrábali na zádech.

naidka ( 31. května 2020 08:57 )

Mamma mia! Strašlivý krvelačný šestimetrový žralok bílý - lidojed - chtěl sežrat posádku malé lodi! Jenže si to na poslední chvíli rozmyslel a rozhodl se ji aspoň pořádně vyděsit spolu s 20 tis. lidičkami, kteří toto šokující video sdíleli, což se mu na 100% povedlo.

Desterz ( 31. května 2020 07:55 )

Žralok chtěl sežrat posádku. No to je fakt hrůza, to nikdo v životě nečekal. A povedzte mi, vojak Kefalín, čo iného by hentý žralok mal ako robiť?

starymlok ( 30. května 2020 22:32 )

***ti,už bys mohl začít se prezentovat jako člověk,který ukončil zákl.školu.Jinak jsi všem na foru za imbe.cila,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání