Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Slavné matky a jejich talentované dcery! Komu to víc sluší?

1. června 2020 | 06:00

Těžko říct, jestli tyhle slavné maminky ještě se svými dcerami budou oslavovat dnešní den dětí. Jejich ratolesti už odrostly, ale pouto mezi matkou a dcerou bývá velmi silné po celý život. Dokonce až natolik, že jsou si nejen povahově, ale i vzhledově podobné. Mají často také shodný módní vkus a leckdy byste hádali, že jde spíše o sesterské duo než o matku a dceru. Podívaly jsme se na to, kde se slavné geny opravdu nezapřou!

Zdá se, že děti slavných rodičů jdou v jejich šlépějích a vydávají se podobnou, ne-li stejnou kariérní cestou. Zoë Kravitz zazářila v seriálech jako Sedmilhářky, Californication nebo ve filmu Fantastická zvířata, a tak na ni můžou být hvězdní rodiče Lisa Bonet a Lenny Kravitz právem pyšní. Po své matce zdědila nejen herecký um, ale také půvab. Spojují je uhrančivý smyslný výraz, výrazné kontury obličeje, ale také vytříbený styl. Zoë je pověstná svým neotřelým stylem, ten předvedla i v roce 2018 na významné Vanity Fair Afterparty, která se koná po udílení těch nejdůležitějších filmových ocenění. Zvolila krátké opulentní šaty z kolekce Sainta Laurenta jaro/léto 2018. Byly zdobeny peřím a průhledným dekoltem. Lisa Bonet v černé bodovala stejně jako její dcera a zvolila šaty totožné značky. Disponovaly ale delším, midi střihem odpovídajícím jejímu věku. Dlouhé vzdušné rukávy zjemňovaly její vzhled a siluetu zvýraznila mohutným opaskem. Obě dámy dokazují, že černá je vždy dobrý nápad!

Když se zadíváme na mladičkou Kaiu Gerber, vidíme věrnou mladší kopii někdejší topmodelky Cindy Crawford. Kaia se ve své matce zhlédla a zamířila také do modelingu, proto není divu, že se její chůze po mole odlišuje od ostatních současných modelek. Vyniká totiž typickým catwalkem 90. let, kdy se doslova pohupuje v bocích a není tak strnulá. Všem tak dokázala, že si svůj úspěch zasloužila také vlastním přičiněním, ne jen slavným jménem! Cindy a Kaia spolu rády tráví čas na nákupech, kdy volí především casual styl v podobě modrých džínů, basic trička a křiváku nebo kabátu. Pokud se objeví ve společnosti, jsou o něco svůdnější. Loňský rok na konferenci Vogue Forces of Fashion v New Yorku si Kaia oblékla vojenský krátký sukňový kostýmek a širší kožené kozačky pod kolena. Cindy též oblékla kostýmek, ale s palazzo kalhotami v denimové modři.

Nejen zahraniční celebrity jsou si podobné jako vejce vejci. I česká modelka a Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová je kopií své maminky Dany. Nikol ráda bere svou maminku do společnosti a obě si libují v plesech. Na Ples jako Brno oblékly černé dlouhé večerní šaty od sourozeneckého dua Ponerových a v nich k sobě perfektně ladily. K nerozeznání jsou ale i ve volných chvílích, třeba při procházkách po městě. S oblibou nosí skinny džíny, bílé tenisky, triko a nesmrtelný křivák.

Posuďte sami, komu to sluší více! Dceři, nebo matce?

Autor: Žaneta Podlahová