Obrovská vlna solidarity se strhla s patnáctiletým klučinou z Černošic u Prahy. Ještě do loňska byl Sebík obyčejný mladý kluk, který rád jezdí na skejtu, chodí ven s kamarády a těší se ze života. Pak se ale všechno rázem změnilo. Lékaři mu diagnostikovali nádor v noze. I přesto, že podstoupil náročnou a vyčerpávající léčbu, o nohu nakonec přišel.

Život by mu usnadnila tzv. bionická noha, která je však velmi drahá, proto pro něj Základní škola Černošice, kam Sebík chodí, uspořádala ve spolupráci s městem finanční sbírku. Více než 1100 lidí už do ní k 31. květnu přispělo přes milion a půl! „Bojovníkovi, ať zase může skákat přes kaluže!“ vzkázala jedna z dárkyň, povzbuzující slova zanechala i řada dalších.

Sebíkova rodina všem dárcům vyjádřila obrovskou vděčnost. „Každému z vás bychom chtěli upřímně vyslovit milion díků za vaši nezištnou a laskavou pomoc. Jen díky vám všem bude Sebíkův návrat po ukončení onkologické léčby do běžného života mnohem jednodušší,“ uvedla jeho vděčná maminka na facebooku a přiložila dojemné video. Jsou na něm zachyceny Sebíkovy první krůčky s tzv. prvoprotézou! 

Statečný bojovník ani přes urputný boj s nemocí neztrácí chuť do života. „Přese všechny ty problémy, které mám, se pořád snažím být usměvavý,“ píše na svém instagramu, kde dokumentuje svůj souboj s nemocí. 

Pokud i vy chcete Sebíkovi pomoci, můžete příspěvky posílat na transparentní účet, jehož číslo najdete ZDE>>

Fotogalerie
8 fotografií