Nebývale rušno bylo v noci na pondělí na interně nemocnice v Domažlicích. Službu tady měl lékař z Ukrajiny. Na toho lidé zavolali policii. Velice nestandardním způsobem totiž vyšetřoval pacienta, který ve špitále hledal pomoc kvůli zdravotním problémům. Doktor ho nutil dělat dřepy a kliky. Pacienta nakonec odvezla záchranka do nemocnice v Plzni.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Bližší informace nemohu s ohledem na počáteční stadium vyšetřování sdělovat,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Před policií za komín

Lékař utekl před policií na střechu, kde se schovával za komínem. Když ho tady našli, dobrovolně slezl dolů. Hasiči mezitím otevřeli uzamčený lékařský pokoj, kde ležely prázdné lahve od alkoholu. Lékař pak nadýchal policistům 1,6 promile alkoholu.

Chování lékaře šetří kromě policie i vedení nemocnice. „Můžeme vyloučit, že by došlo k poškození zdraví pacienta. Vše prošetřujeme a až do ukončení šetření zůstává zdravotník mimo službu,“ řekl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.