Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Houby rostou, protože pořádně zapršelo: Tyhle krasavce nosí nadšenci z lesa!

Autor: Jan Doležal - 
2. června 2020
06:05

Stačilo pár dnů deště a houbařům pomalu nastávají žně. Ti, co o víkendu vyrazili do lesa, udělali dobře, protože domů se rozhodně nevrátili s prázdnou. Počasí bude jako dělané pro houby i dál. Meteorologové totiž očekávají teplo a vlhko.

Čtenáři Blesku se se svými houbařskými úlovky neváhají pochlubit. Krásné kováře našla Majka Kučerová (52) z Prahy kousek od Chřibské na Děčínsku, kde má chalupu. „Vůbec jsem si nemyslela, že něco najdeme. Šli jsme s přítelem jen tak na procházku do lesa a najednou na nás vykoukly z trávy,“ popisovala Blesku. Dodala, že na houby chodí moc ráda už od dětství. S úlovkem se nechala vyfotit a už se těší, až na chalupě zavoní houbová polévka.

Sobotní výlet do přírody se vydařil i Jaroslavu Tůmovi z Prahy. „Coural jsem se lesem nedaleko Pelhřimova. Asi po půlhodince jsem mezi mladými břízkami uviděl tyhle kozáky. Jsou krásné,“ chlubil se vášnivý houbař.

První červnový den začíná meteorologické léto. A podle meteorologů bude tento měsíc bohatý na srážky. „Ve druhé polovině týdne, kdy přes naše území bude postupovat studená fronta, se místy budou tvořit i bouřky,“ řekla Dagmar Honsová z Meteopressu. Nejvyšší odpolední teploty ale budou šplhat přes dvacítku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi