Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bývalá modelka vytvořila sadu panenek Barbie v karanténě: Chci, aby ukazovaly realitu!

9. června 2020 | 06:00

Sada panenek Barbie v karanténě ukazuje nejen malým holčičkám reálné životy v období koronavirové pandemie. Tyto hračky stanoví konečně dětem správnou představu o kráse žen i o jejich opravdové roli ve společnosti. 

Tonya Ruiz si odmala hrála s panenkami Barbie, které milovala. V těchto hračkách se dokonce tolik zhlédla, že se v dospělosti věnovala modelingu a připadala si jako jedna z těch krásných, dlouhonohých panenek. Po skončení své kariéry v modelingovém průmyslu, po svatbě a založení rodiny si ale uvědomila, že Barbie stanovuje standard dokonalosti a jakýsi pokřivený pohled na krásu.

"Uvědomila jsem si, že by tyto panenky měly dětem ukazovat spíše reálnější verze života. Žena není vždy stoprocentně upravená a perfektní," vypráví Tonya. Proto je velmi ráda, že dnešní ikonické Barbie mají různé druhy pleti, postavy i nedokonalosti, které našim dcerám konečně ukazují reálnou představu o kráse. 

Tonya miluje panenky Barbie natolik, že je i sama vyrábí. Tentokrát vytvořila sadu panenek v karanténě během koronavirové pandemie. Barbie ztvárňuje jako unavené ženy v domácnosti, které se starají o děti, znuděné ženy, které se "přežírají" u filmů, či starostlivé otce, kteří pracují a vyučují své děti zároveň. Sada těchto panenek se okamžitě stala populární a řada lidí práci paní Ruiz zbožňuje. Chtěla byste taky takovou panenku? 

Autor: Adéla Ondroušková