Jedno okno, a přitom tolik možností! Musíme vybrat materiál, okenní profil, členění okna, barvu rámu i parapetů… Když stojíme před tolika volbami, často narazíme na jeden rozšířený problém. Nedokážeme si představit, jak by u nás doma nová okna vypadala. Nemusíme zrovna kreslit náčrtky na papír nebo běhat po bytě s metrem. Díky chytrému programu pro tablety je možné si navrhnout různé varianty oken a zakomponovat je přímo do naší stavby!

Autor: Vekra

„Přestože máme v našich showroomech vystavený kompletní sortiment, návštěvníci nám velmi často říkají, že neví, jak by okno, které se jim líbí, vypadalo na jejich domě. Proto jsme vymysleli program, který má ve svém tabletu nainstalovaný každý náš odborný technik. Ten umožňuje vytvořit náhled vašeho domova a do něj se pak přidávají naše okna. Přímo na obrazovce tak uvidíte, jak by nová okna ve vašem domě nebo bytě vypadala. Je možné volit různá dělení oken, měnit materiál jejich profilů a barvu. Dokonce je možné zobrazit jinou barvu okna pro interiér a jinou pro exteriér,“ uvádí Roman Kubálek, obchodní ředitel značky VEKRA, největšího českého výrobce oken a vchodových dveří.

Při výběru nových oken tak uvidíte, jak to bude u vás doma vypadat ještě dříve, než se okna začnou vůbec vyrábět. Aplikace v tabletu není ale jen pro usnadnění výběru, slouží totiž už zároveň jako zaměřovací list. „Okno si technik nejprve tabletem vyfotí a poté pomocí laserového zaměřovače upřesní jeho rozměry. Přímo z tabletu tak může založit poptávku. Odborný pracovník tak lehce vyhotoví do 24 až 48 hodin konkrétní cenovou nabídku,“ popisuje Roman Kubálek z VEKRY. Moderní technika nám zkrátka usnadňuje život v mnoha ohledech, a to i u oken, jejichž výběr může být pro nás laiky složitý.