Muž, který se s verdiktem okresního soudu nesmířil, nastoupil před odvolací senát se zvláštní taktikou. „Neposílejte mě do vězení, to stejně nebude mít žádný účinek. Ta událost mi změnila život, neudělal jsem to úmyslně,“ pokoušel se obměkčit trojici soudců, aby mu trest změnili na podmíněný.

Jenže se ukázalo, že Hamrla není žádné neviňátko. V rejstříku trestů má několik záznamů, o vzorném řidiči se nedá mluvit. Navíc si naposledy odpykal i 38 měsíců za majetkové delikty. „Změnil jsem se, mám novou práci,“ opakoval.

Soud: Pro podmínku není důvod

Verdikt ale zněl jasně, odvolání bylo zamítnuto. „Pro podmínečný trest musí být splněny dvě podmínky. Jedním je osoba obžalovaného, druhou okolnosti případu. Pan obžalovaný byl opakovaně trestán, při nehodě došlo k fatálnímu následku. Uložený trest odnětí svobody je přiměřený, navíc na spodní hranici zákonné sazby,“ uzavřela soudkyně Hana Kleinová. Verdikt je tak pravomocný.

Hamrla při odchodu netajil rozčarování. „Jestli si někdo myslí, že když člověka zavřou, že to někoho napraví, tak jsou na omylu," okomentoval rozsudek. Rodina zemřelého sice před časem přijala jeho omluvu, ale nejspíš se bude dožadovat náhrady škody u civilního soudu.