K incidentu došlo loni 26. října v ulici Do Čertous. „Detailním prověřováním jsme zjistili, že dva muži vstoupili do prodejny, kde si vytipovali a následně na smluvený signál vytrhli z bezpečnostního kabelu tablet a mobilní telefon. Tímto jednáním spustili alarm a dali se na útěk,“ uvedla Nguyenová.

Policista, který byl v obchodě v době svého osobního volna, se podle mluvčí pokoušel jednoho z pachatelů zastavit. To se mu ale nepodařilo. Dostihl ho u východu, kde muž upadl, vytáhl teleskopický obušek a utíkal dál.

„Policista ve volnu následně po předchozích marných výzvách varovně před prodejnou vystřelil ze své soukromě legálně držené střelné zbraně. Pachatel nicméně nereagoval a utíkal dál do ulice opodál. Policista pachatele doběhl a muž opět zaútočil svým teleskopickým obuškem. Policista následně ze své zbraně vystřelil a pachatele zasáhl do oblasti břicha,“ popsala mluvčí.

Policista následně podle mluvčí zavolal policisty, záchrannou službu a muži poskytl první pomoc. Podle dřívějších informací skončil muž ve vinohradské nemocnici.

Video
Video se připravuje ...

Policejní inspekce vyšetřuje případ střelby v Horních Počernicích na východě Prahy. Václav Burian

Fotogalerie
10 fotografií