Podle správce pozůstalosti Luďka Staňka ukradli zloději především cenné předměty a obrazy. „Ztratily se věci, které v tom domě byly nejcennější,“ vyjádřil se pro Tn.cz. „Měla přibližně deset obrazů malíře Oldřicha Blažíčka,“ zmínil například českého představitele moderní krajinomalby, jehož obrazy se podle znalců pohybují ve vyšších statisícových částkách.

Policie nyní po zlodějích, kteří zatím podle všeho několikátou „návštěvou“ vily způsobili více než třímilionovou škodu, pátrá. Není vyloučeno, že ke krádežím došlo na objednávku. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, za což v tomto případě hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,” uvádí policejní mluvčí Jan Rybanský.
Vilu po slavné zpěvačce Naděždě Kniplové kdosi několikrát vyloupil. Lupiči nakradli cennosti za miliony, stihla je při tom však vyfotit fotopast.
Autor: Policie ČR

Při pátrání po zlodějích se policie obrátila s žádostí na veřejnost. Napomoci by v jejich identifikaci měly snímky z nastražené fotografické pasti. „Pokud je poznáváte, nebo máte informace, které by vedly k jejich ztotožnění či vypátrání, kontaktujte linku 158,” žádá Rybanský. „Stejně tak postupujte, pokud máte informace k odcizeným obrazům, které jsou zachyceny na přiložených fotografiích.”

Legenda divadelní scény

Naděžda Kniplová platila za dlouholetou hvězdu Národního divadla, kde působila od roku 1964, i Státní opery. Absolventka Akademie múzických umění vynikala v operách nejznámějších světových skladatelů a věnovala se též i pedagogické dráze. Postupně Státní cenu, titul zasloužilé umělkyně a nakonec i titul národní umělkyně. V nedávné době na sebe však nejvíce upozornila v roce 2011 odmítnutím Thálie za celoživotní mistrovství. Ocenění si dle svých slov měla zasloužit dříve.

Fotogalerie
33 fotografií