Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Předražené večeře a klub prominentů prince Alberta: Princezna Camilla popsala pompézní život v Monaku!

Autor: rc - 
8. června 2020
06:05

Luxusní večírky, obchody světových značek a přístav plný drahých jachet. To je Monako. Město, které miluje světová smetánka. S rodinou tam žije i princezna Camilla Bourbonská-Obojí Sicílie (49). Podnikatelka a šlechtična v nové show britské televize BBC2 popisuje, jaké je to být urozená, bohatá a žít svůj sen v luxusním bytě v Monaku a přátelit se s princem Albertem a ostatními prominenty. Luxusu si i v bohatém království užívá i Monika Bacardi, která tam obývá extrémně drahý pětipatrový dům!

Když se řekne Monako, všichni si představí město ležící pod zelenými vrcholky, na smaragdovém pobřeží a přístav, kde kotví luxusní jachty, jejichž vlastníci pochází z různých koutů světa a oplývají neuvěřitelným bohatstvím. Představte si luxusní kasíno, kde se hraje o několikaciferné částky peněz, drahá auta projíždějící přístavem a luxusní byty, které vlastní největší světoví prominenti.

V Monaku se také nachází elitní Monaco Yacht Club, jehož členy schvaluje princ Albert. V jednom z oněch luxusních bytů žije i princezna Camilla Bourbonská-Obojí Sicilie, která si před dvaceti lety při okázalé svatbě právě v Monaku vzala vévodu z Castro, Karla, a hlavu rodu Bourbon-Obojí Sicílie.

Pár, který střídavě žije v Římě, Monaku a Paříži, vychovává dvě dcery, princeznu Chiaru (15) a princeznu Caroline (16). „V Monaku můžete jít na dvě nebo tři akce každý večer. Neexistuje večer, kdy byste se nudili. Je to nemožné,“ vysvětluje svou lásku ke království Camilla s tím, že ráda tráví večer v restauraci Cipriani, kde servírují vynikající italská jídla, která „nejsou drahá". Za tříchodové menu se prý zaplatí pouze 95 dolarů (2229 Kč). Nicméně co je u Ciprianiho podle Camilly dražší, jsou vína, ovšem na Monako je to údajně stále rozumná cena.

Camilla řídí rodinný byznys a věnuje se rodinné charitě, nicméně většinu času obětuje svým dvěma dcerám, které nenavštěvují školu, ale učí se doma – v jejich luxusním apartmánu. „Mé dcery jsou ještě v dobrém věku, kdy se věnují své matce, nebo mamince, jak mi říkají. Žijeme v pronajatém apartmánu, který je velmi jednoduchý, ale upravili jsme si ho hezky. Je trochu moderní. Je to fantastické, protože má nádherný výhled na moře, což je důležité,“ uvádí Camilla s tím, že v apartmánu nechybí soukromé kino, tělocvična, lázně a akvárium a hlavně hvězdami dekorovaný strop, který připomíná strop jídelny v Bradavicích v Harry Potterovi.

„Moje oblíbená věc je akvárium. Je velké a je to hlavně také stolek v obývacím pokoji. Na něm jsou svíčky a dekorace. Měli jsme chobotnici na krátký čas, ale moc to nefungovalo. Poté jsme měli piraně a teď to je plné velkých červených rybiček,“ popisuje svůj oblíbený kus nábytku.

Monako je plné světových zvučných módních značek jako Louis Vuitton, Chanel nebo Dior, ovšem ty Camilla často nenavštěvuje. „Mám ráda mladé stylisty, kteří mi půjčí nebo mi dají krásné šaty na důležitá setkání nebo večírky,“ říká Camilla.

Monako si zamilovala i Monika Bacardi, exmanželka dědice rumového impéria Bacardi a filmová producentka. „Máme tu Hotel de Paris, jachtový klub, nákupní centrum – Louise Vuittona, Chanel, Celine, Bvlgari, Cartier, Dior – cokoliv vaše srdce chce,“ vyjmenovává přednosti přístavu luxusu Monika, která bohatství miluje.

Ráda jezdí luxusními vozy, jako je Rolls-Royces, Ferrari, Mercedes a nebo Range Rover. V Monaku obývá pětipatrový dům. „Nechodím do tělocvičny, chodím po schodech,“ směje se. Takový dům není levná záležitost. Jen za metr čtvereční na této prominentní adrese zaplatíte až 45 tisíc liber (více jak 1,3 milionu Kč), což je dvakrát víc než na londýnském Mayfair!

andorea ( 8. června 2020 07:40 )

Snažit se překládat "příjmení" je fakt stupidita.

Zobrazit celou diskusi