Zákazník mě ohrožuje střelnou zbraní! znělo oznámení na lince 158 v neděli krátce před půlnocí. To volal pracovník taxislužby, který podle svých slov vyrazil pro klienta do restaurace v Praze, aby ho i s jeho autem odvezl domů. „Když ho taxikář převážel v jeho autě do místa bydliště, sdělil mu zákazník, že má u sebe zbraň. Tohoto se zaměstnanec taxi zalekl, zastavil u krajnice, kde spolu s ním vystoupil i zákazník, který vytáhl zbraň a vystřelil do vzduchu,“ popsala incident policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Zákazník pak nasedl do svého auta a ujel pryč. Policisté zanedlouho jeho auto našli na benzince v Karlovarské ulici v Praze 6. „Řidič byl na místě zadržen policisty z místního oddělení Ruzyně, kteří u něj provedli dechovou zkoušku. Podezřelý nadýchal více než dvě promile alkoholu v dechu. Policisté při prohlídce nalezli dvě střelné zbraně a dva zavírací nože,“ dodala mluvčí. 

Výtržník skončil na služebně, policisté ho obvinili z výtržnictví a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Fotogalerie
15 fotografií