Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policistka s koronavirem vyskočila z okna nemocnice: Zfetovali ji, zlobí se rodina

Autor: ran - 
9. června 2020
15:40

Poprvé se dostávají na veřejnost snímky ruské policistky, která vyskočila z okna nemocnice v Moskvě. V zařízení ji léčili s koronavirem. Rodina se domnívá, že sebevražedné chování Natalije (†45) spustilo antibiotikum levofloxacin nebo kombinace léků. Není to jediný případ, kdy v Rusku v souvislosti s koronavirem lidé zemřeli po pádu z okna nemocnic. 

Natalija Shcherbakovová (†45) vyskočila z 5. patra, tedy z výšky 15 metrů. K tragédii došlo 31. května, několik dní poté, co byla policistka hospitalizována. Nataliji oplakávají její manžel Konstantin (61) a dcery dvojčata (19), napsal Daily Mail.

Pacientce se podle lékařů dařilo poměrně dobře, žádné drama nikdo neočekával. Rodina se dozvěděla, že jí podávali silné antibiotikum levofloxacin. To může ve vzácných případech vyvolávat úzkosti, halucinace, paranoiu a sebevražedné myšlenky. Nemělo by se proto používat k léčbě lidí, kteří trpí nebo někdy trpěli duševním onemocněním.

Policistka musela každý rok v práci podstupovat psychologické testy, nikdo z jejího okolí se tak nedomnívá, že by něčím podobným trpěla. Po několika dnech po zahájení léčby si ale rodina všimla, že se její nálada a chování mění. Začala být úzkostlivá a bála se, že umře.

Lékaři přitom ji i pozůstalou rodinu ubezpečili, že nic nehrozí a vše probíhá v pořádku. Pak ale, v době, kdy u ní nikdo nebyl, vstala z postele, otevřela okno a vyskočila. Při pitvě byly údajně nalezeny stopy neznámého antidepresiva, což by mohlo vést ke spekulacím, že Natalija nějakou duševní nemocí trpěla. Rodina je však přesvědčená, že k jejímu nepochopitelnému chování došlo čistě v důsledku působení antibiotik nebo nevhodné kombinace léčiv.     

Další tři případy, kdy lidé v souvislosti s koronavirem v Rusku vyskočili z okna nemocnice, se týkaly zdravotníků. Dva zemřeli, jeden stále bojuje o život. Jako důvod jejich činu se uvádí přílišný tlak, který na ně byl vyvíjen za epidemie a pocit bezmoci, který prožívali, když se jim zoufale nedostávalo vhodných ochranných pomůcek. 

Zdroj z rodiny Natalije uvedl, že pozůstalé lékařů kontaktoval a zjišťoval podrobnosti o možných souvislostech. „Prostě nedokážu pochopit, jak to mohli dopustit! Natalija by nikdy nespáchala sebevraždu,“ řekl pro Daily Mail rodinný zdroj.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

lunatic ( 9. června 2020 15:59 )

Je myslím celkem zajímavé,že v Rusku a tedy zemi,o níž šla zvěst,že v podstatě tam zítra znamená již včera,lidé - v tomto případě tedy odolná policistka,umírají již po pádu z nějakých 15 metrů,namísto toho,aby se tím prudkým nárazem zbavila koronaviru - měli by jí exemplárně vyloučit ze strany .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání