Střihači v Modrém kódu tentokrát museli vytáhnout všechna svoje kouzla. Díl, který dnes diváci uvidí, totiž štáb roztočil už před dvěma měsíci... „Ještě pořád je to dost těžké, přece jenom jsme z toho vypadli a vzpomínat si na to, co jsme a jak točili před dvěma měsíci, není jednoduché. Na všech je vidět, že jsou vláčnější,“ popsal situaci režisér Lukáš Buchar, který musel upravovat natáčení tak, aby si divák ničeho nevšiml.

Musel se předělat natáčecí plán, i obsah se upravuje. Někteří herci už před pauzou ze strachu odmítali natáčet, bylo to logické, chápali jsme to. Už tehdy jsme tak museli upravovat natáčení i scénář. O to náročnější to bylo teď, abychom navázali na změny, a nikoli na původní plán. Byl to oříšek především pro dramaturgy, pomocnou režii a skript,“ dodal a uvedl i konkrétní příklad pacientky Seifertové, kterou hraje Nikol Kouklová (30). 

VIDEO: Patricie Pagáčová v Modrém kódu: Takhle dává kopačky!

Video
Video se připravuje ...

Pagáčová v Modrém kódu: Takhle dává kopačky! FTV Prima

Složité záběry

Ta si při cvičení udělá úraz zad, což se stihlo natočit před koronapauzou 9. 3., do nemocnice už ji ale přivezli na den přesně po dvouměsíční pauze 9. 5.! Pěkně dlouhou cestu od vstupu do nemocnice do ředitelny měl i herec Petr Buchta. Do nemocnice vstoupil 10. 3., ale do ředitelny se dostal až 13. 5.

Komplikace 

Víc než sladit záběry ale dělal problém zákaz točení s komparsem. „Na pokojích se to zvládnout dá, na urgentu je to složitější. Pomáháme si z vlastních řad. Převlékli jsme do nemocničního maskérky, kostymérky a další členy štábu. I štáb je osekaný na minimum, tak není moc kde brát, ale zvládneme to,” dodal s tím, že koronavirus do děje nijak nezačlenili. Vykutálený díl sledujte už dnes večer od 20.15 na Primě. 

Co bylo jinak než obvykle?

  • Všem byla při vstupu do ateliéru změřena teplota.
  • Dezinfekční prostředky byly u všech vchodů, ve všech šatnách a na několika místech uvnitř ateliéru, na chodbách a toaletách.
  • Štáb byl vybaven rouškami, maskérky i ochrannými štíty.
  • Herci měli speciální bílé bezešvé roušky, které neničily make-up.
  • Prostory byly před začátkem natáčení i v jeho průběhu důkladně dezinfikovány.
  • Catering se vydával pouze z venkovního okýnka.
  • Chybějící komparz nahradili členové štábu.
  • Natáčecí plán se podařilo sestavit snáz než obvykle – jindy totiž produkční bojují se závazky herců, jako jsou divadelní zkoušky, představení a jiná natáčení.

VIDEO: Drama v Modrém kódu: Pád ze střechy půvabné herečky

Video
Video se připravuje ...

Drama v dnešním Modrém kódu: Pád ze střechy půvabné herečky FTV Prima

Fotogalerie
37 fotografií