Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na kole měl namířeno z Česka do Kazachstánu: Cestu dlouhou 4.000 km mu zatrhli vojáci

Autor: ran - 
21. června 2020
21:07

Muže z Česka, který se rozhodl dojet na bicyklu do Kazachstánu, zastavili na hranicích Polska s Ukrajinou polští celníci. Nikdo neví, jestli chtěl 4000 km ujet jen na kole, ani co jedl a pil, nic moc s sebou totiž neměl. Zadržený ani moc jako cyklista nevypadal - v inkriminovanou dobu totiž šlapal do pedálů v montérkách.

Blíže neidentifikovaný výletník vybavený pouze malým batohem a trekingovým kolem se nelegálně pokusil přejet polsko-ukrajinskou hranici. Jeho cílem prý bylo dostat se do Kazachstánu - jel ovšem zcela bez peněz a hlavně jakýchkoli dokumentů. V pondělí o tom informovala ukrajinská pohraniční stráž.

Muž uvedl, že cestuje z České republiky do Kazachstánu, ale měl s sebou jen oblečení na převlečení a v batohu silniční mapu Polska, která pokrývala částečně i západní Ukrajinu. Předtím měl podle svých slov nějakou dobu žít v Česku, o jeho národnosti se však zatím nic bližšího neví. 

Ukrajinská pohraniční stráž obdržela od polských celníků informaci o možném pokusu o nedovolené překročení hranice již v neděli, uvedla televize Belsat. Muž si ale prý nepamatuje, jak dlouho již byl na cestě, ani kolik času mu zabrala cesta přes Polsko k hranicím.

Proč se muž rozhodl vydat se na 4 000 km dlouhý výšlap, není jasné. Neví se ani, co cestou jedl, protože u sebe neměl peníze byť jen na rohlík, ani kde spal. Muž bude po prošetření události předán polské straně.

V galerii si můžete prohlédnout fotky Tadeáše Šímy, který projel Afriku na kole a urazil tak více než 13 000 kilometrů během sedmi měsíců!

trintin ( 21. června 2020 21:57 )

Blíže neidentifikovaný výletník ?? Asi další pianista, kamarád pana Kocába.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání