Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strážníci brutálně zabili štěňátka: Hodili je do žumpy! Po 4 letech je konečně odsoudili

Autor: shp - 
10. června 2020
19:18

Strážci zákona? Ani náhodou! Dva městští policisté ze slovenského města Holíč hodili malá štěňátka do žumpy, kde umírala v bolestech v otřesných podmínkách. Strážníky konečně po čtyřech letech od hrozného činu odsoudili.

Rozsudek, o kterém rozhodl Krajský soud v Trnavě, je pravomocný. „Byli ve věku šest až osm týdnů. Byli pod betonovým poklopem, který se nedal nadzvednout. V žumpě kvíleli několik minut. Snažili se udržet nad hladinou, až pod ni vyčerpáním klesli a utopili se,“ popsala smrt malých psíků zvířecí ombudsmanka Zuzana Stanová TV Joj.

Video  Strážníci brutálně zabili štěňátka: Hodili je do žumpy! Po 4 letech je konečně odsoudili.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zabili pět štěňátek

Strážníci takto připravili o život hned pět štěňátek. Okresní soud ve Skalici je minulý rok v září odsoudil za týrání zvířat. Velitelka hlídky městské policie Marta a její kolega Martin dostali tresty ve výši 16 měsíců s podmínkou na dva roky a zákazem vykonávat funkci veřejného činitele na dva roky. Obžalovaní se ale proti rozsudku odvolali.

Případ proto skončil u Krajského soudu v Trnavě. Obžalovaná dvojice se na projednávání neukázala a požádala soud, aby jednal v jejich nepřítomnosti. Policistka žádala prostřednictvím svého obhájce osvobození z obžaloby. Její kolega se k činu přiznal a žádal za něj pouze peněžitý trest. Senát byl ale jiného názoru. Ženě žádost zamítl.

Strážníkovi snížili trest

Muži pak snížil podmínku ze dvou let na 18 měsíců. „Mohu za odsouzeného říct jen tolik, že my rozhodnutí odvolacího soudu respektujeme,“ prohlásil strážníkův obhájce Milan Trylč. „Je o mnoho víc humánních způsobů. V první řadě je třeba zvířata umístit a postarat se o ně. Usmrtit je může jen veterinář,“ okomentoval případ Ronald Antony ze spolku Sloboda Zvierat.

Pozor, galerie obsahuje naturalistické záběry!

Vlasta astn ( 11. srpna 2020 19:31 )

Týrání zvýřat vůbec netrestaj, napíšou hrozí mu tolik a tolik, a nic z toho, tak proč by to nedělali? Policajti pomáhat a chránit, už né píšou koho zločince a zrůdy max, a ne ty co to potřebujou

Monikay ( 12. června 2020 12:23 )

já myslela že strážníci koťátka a štěnátka zachraňují

villon ( 10. června 2020 20:39 )

Ten rozpixelovanej psý ksicht to je fakt HCéčko, twl. To asi nařídila psý ombucmanka, ne?

villon ( 10. června 2020 20:32 )

Babička taky běžně topyla koťata ale vždycky humáně. Kvlíleli jen chviličku. A do žumpi nepatří, může se ucpat hownocucovi trouba, to je fakt barbarský. Utopy a do popelky nebo dneska biokontík to jistí.

1esetka ( 10. června 2020 19:57 )

Takové lidi vůbec neměli k měšťákům vzít! Hodila bych je do žumpy taky!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání