Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fico po zámečku tráví noci i v hotelu Hilton, jeho mladá přítelkyně si umí užívat život

Autor: mj - 
11. června 2020
17:30

Bývalý slovenský premiér Robert Fico se rozhodně nenudí. Minulý týden ho novináři vyfotili, jak odchází z luxusního zámečku nedaleko Bratislavy. Fico tvrdí, že tam nebydlí a využívá ho jenom na rehabilitaci. Teď se objevily snímky, jak opouští hotel Hilton, kde se zdržuje jeho nová a mladá přítelkyně. Ta si také žije nad poměry a jezdí v luxusním autě, jehož majitel je neznámý.

Nová přítelkyně bývalého slovenského premiéra a předsedy nejsilnější opoziční strany Smer-SD se jmenuje Katarína Szalayová. Momentálně je čekatelkou na prokuratuře v Bratislavě, kde v čistém vydělává kolem 600 eur (16 000 Kč) měsíčně. Přitom ale jezdí v novém vozidle Volkswagen Arteon, jehož cena se pohybuje kolem 50 tisíc eur (1 330 000 Kč), a stejně jako Robert Fico i ona přespává v luxusním zámečku v obci Vinosady nedaleko hlavního města, jak uvádí Denník N.

V hotelu mají i své parkovací místo

Podle informací, které zjistil týdeník Plus 7 dní, se pár zdržuje kromě zámečku i v hotelu Double Tree by Hilton. V garáži mají i privátní parkovací místo. Fico předtím tvrdil, že v zámečku nebydlí a využívá ho jenom pro účely rehabilitace, protože mu to nabídli jeho přátelé. Doplnil, že bydlí v podnájmu v Bratislavě.

Denník N Szalayovou zastihl ve středu ráno, když přijížděla do práce: „Já jsem soukromá osoba, já se s vámi nemám o čem bavit,“ řekla mladá čekatelka na prokuratuře. „Pokud jste si nevšimli, není to ani moje vozidlo, není na moje jméno, to si umíte zjistit,“ odpověděla na otázku ohledně majitele auta.

Svou návštěvu na zámečku popřela a při pohledu na fotografii reagovala: „To auto je tohle, ale na té fotografii nejsem já. To vůbec, je to nějaká jiná osoba.“ Podle svých slov ani nežije s bývalým premiérem: „Já nebydlím se žádným Robertem Ficem.“ Když se jí novináři zeptali, z čeho financuje své ubytování v Hiltonu, neodpověděla. Podle zveřejněného přiznání Fico užívá majetek, na který si nemohl legálně vydělat. „Tak to já nevím, to se musíte zeptat jeho, ne mě,“ řekla Szalayová.

Z Hiltonu odcházejí každý zvlášť

Fico jezdí z hotelu rovnou do parlamentu a stejně tak chodí do práce na prokuraturu z Hiltonu i jeho přítelkyně. Po práci se vrací zpátky. Není ale možné zjistit, komu patří vozidlo, které využívá, protože zatím jezdí na dočasných značkách, které se používají během přepisu na nového majitele.

Katarína Szalayová v minulosti pracovala jako servírka a zvažovala dokonce i kariéru v modelingu. Podle informací uvedených modelingovou agenturou má Ficova mladá přítelkyně míry 83 - 58 - 88 a měří 171 cm. Web uvádí její věk jako 27 let, otázka je, jestli to ještě platí. Už dlouho se sama nepřihlásila.

Nakonec se ale vystudovaná právnička rozhodla přihlásit do výběrového řízení na čekatele prokuratury. Ve velké konkurenci téměř čtyř set uchazečů se pak umístila na sedmém místě. Je známo, že Fico má blízké vztahy hned s několika prokurátory, například jeho sestra pracuje na Generální prokuratuře SR a Jaromír Čižnár, generální prokurátor, byl dokonce Ficův spolužák.

Nejasná budoucnost strany

Ficovi se poslední dobou nedaří. Po tom, co byl zachycen na fotografii, jak opouští luxusní zámeček, se mu teď nedaří ani v politice. Strana Smer-SD, kterou před dvaceti lety zakládal, se teď rozpadá. Ve středu oznámil podpředseda strany Peter Pellegrini, že ze strany odchází a plánuje založit nový politický subjekt. Spolu s ním pravděpodobně odejde i několik poslanců, a Ficova strana tak zůstane oslabena a její budoucnost je nejasná.

sorgedoktor ( 11. června 2020 17:49 )

Z tohoto zornerho uhlu je to vuci nam co na to nemame svym zpusobem nehezke/ten clanek/..

sorgedoktor ( 11. června 2020 17:48 )

Pokud se tyka pobytu v Hiltonus mladou milenkou ci co, vsichni mu zavidime..

Zobrazit celou diskusi