Tahle kontrola se policistům krásně vyplatila! Nejprve se ve středu večer v Praze 4 rozhodli zkontrolovat ford. Za volantem objevili známou firmu. „Řidič byl v minulosti totiž několikrát řešený za majetkovou trestnou činnost, často byl také v pátrání a ještě častěji řídil pod vlivem drog. Lustrací na místě zjistili, že řidič má uložených pět zákazů řízení do roku 2023,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová. I tentokrát měl muž (36) pozitivní test na drogy.

Jeho chování bylo navíc dost podivné. Policisty totiž úpěnlivě prosil, aby ho pustili - že prý má za rohem domluvenou důležitou schůzku s mužem, který má dorazit v mercedesu. To se policistům nezdálo. „Proto okamžitě podali hlásnou službu a instruovali další hlídky v okolí, aby pátraly po uvedeném vozidle Mercedes,“ uvedla mluvčí. Auto jiná hlídka objevila do pěti minut zaparkované v Praze 10, na místě řidiče v tu chvíli seděl 41letý cizinec. „Jelikož se v době kontroly choval nervózně, pojali „péjáci“ podezření, že by se ve vozidle mohly opravdu nacházet omamné a psychotropní látky,“ řekla Siřišťová.

Drogy i peníze

Policisté proto hned zavolali služebního psa, který je speciálně vycvičený na vyhledávání drog. Netrvalo dlouho a hned zjistili, kde má dealer své skrýše. „Následnou prohlídkou vozidla kriminalisté čtvrtého policejního obvodu nalezli více než sto gramů heroinu, třicet gramů pervitinu a několik desítek tisíc korun. Dalším šetřením zjistili, že během posledního roku prodal minimálně jednomu člověku více než 800 gramů heroinu,“ dodala mluvčí. 

6386156:gallery:true:true

Dealer teď sedí ve vazbě, za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, z níž je obviněný, mu hrozí až pět let vězení. Řidič fordu je podezřelý 

Řidič Fordu skončil na služebně, je podezřelý ze spáchání trestného činu maření úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi, zodpovídat se bude i z jízdy pod vlivem drog.

Fotogalerie
9 fotografií