Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Witowská končí v Událostech na ČT. Chce být víc se synem a řekla, co ji vyděsilo

Autor: simao, ČTK - 
11. června 2020
19:05

Patří mezi elitní moderátory České televize, Světlanu Witowskou však budeme vídat na televizní obrazovce podle všeho méně. Deník N ve čtvrtek uvedl, že Witowská, která zazářila mimo jiné při předvolební debatě v Rudolfinu mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem, končí v hlavních zpravodajských pořadech České televize - Událostech a Událostech, komentářích. Důvod? Witowská se chce věnovat více svému synovi.

„Mám malého syna, kterému bych se chtěla víc věnovat. Už dva roky se část měsíce vracím z práce až v půl dvanácté v noci a chtěla bych to změnit,“ uvedla v rozhovoru pro Deník N Světlana Witowská, která vychovává devítiletého Filipa.

Kolem Witowské, exmanželky sportovního komentátora Roberta Záruby, s nímž má syna Viktora (19), bylo přitom v poslední době rušno i s ohledem na potíže v manželství s Petrem Witowským, generálním ředitelem Dopravního podniku hl. m. Prahy. Manželé se od sebe podle informací Blesku odstěhovali. Brali se v roce 2010.

Že by úplně odešla z Kavčích hor, to prý komentovat nechtěla. „Končím v Událostech a v Událostech, komentářích. Hlavní zpravodajskou relaci už vzhledem ke svým časovým možnostech dělat nemůžu. A nechci,“ uvedla nyní Witowská.

Moderátorka se vedle toho vyjádřila i ke tlaku, kterému Česká televize v poslední době i v souvislosti s volbou nových členů Rady ČT čelí.

Video  Witowská a Řezníček, hvězdy Událostí ČT: Proč koktali před kamerou Blesku?  - Luboš Procházka, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Objevily se i hlasy po zrušení některých pořadů. „Doufám, že pořád ještě žijeme v zemi, kde mají veřejnoprávní média své nezastupitelné místo a mají mít taky kritické pořady. A mezi ně Reportéry i 168 počítám. Do ČT prostě patří,“ uvedla Witowská.

Jedna z hvězd na obrazovce České televize se pozastavila i nad rozhovorem poslankyně ANO Barbory Kořanové, která navrhovala zrušit pro změnu Otázky Václava Moravce, kdy Moravce samotného označila za moderátora za zenitem. „Musím říct, že některá její vyjádření mě vyděsila,“ podotkla Witowská, která se nyní cítí jinak - je na křižovatce.

K jakému termínu skončí, ještě přesně neví. Odmítla komentovat, jakou má od České televize nabídku či zda odejde úplně. „Zvažuju spíš svoje zařazení. Uvažuju o tom, jak ve svém životě dál, a nevím, co bude,“ dodala a odmítla rovněž, že by na ni kvůli její práci kdokoli vyvíjel tlaky.

„Myslím, že mi vedení televize dalo velkou důvěru, když mi svěřilo moderování dvou nejprestižnějších pořadů zpravodajství ČT. Já se tu práci snažím dělat tak, abych se za ni nemusela stydět ani já, ani televize. Opravdu žádný tlak necítím. Jediné, co mě teď zarazilo, byl zmíněný rozhovor s paní poslankyní Kořanovou. U toho mi zablikala kontrolka. A vůbec nechápu, jak si tohle může politik vládního hnutí dovolit. Do toho, co kdo moderuje v České televizi, žádnému politikovi vůbec nic není,“ vzkázala v Deníku N Witowská.

Do Událostí ČT přitom nastoupila v květnu 2018 společně s bývalým zahraničním zpravodajem ČT v USA Martinem Řezníčkem. Dalšími moderátory Událostí jsou Michal Kubal a Daniela Písařovicová, do čtvrtečních Událostí ČT se vydali Jakub Železný a Marcela Augustová. 

Witowská v minulosti působila mj. v ČTK či v televizi Prima, odkud se vrátila do ČT v roce 2010. Několik let moderovala Interview ČT24. 25. ledna 2018 se zaskvěla během finální debaty prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše, která se uskutečnila v pražském Rudolfinu. Předtím v roce 2017 zaujal v ČT její rozhovor s Andrejem Babišem (ANO).

Video  Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

kacer56 ( 14. června 2020 20:10 )

Ten její vyžilej ksycht a věčný lhaní mi chybět rozhodné nebude.

jochen84 ( 12. června 2020 11:44 )

Tak hlavně nechte Danielu. Pak už by se nebylo na co dívat

snehulak ( 12. června 2020 11:08 )

Kdysi dávno, (po zrušení diskuze pod UK) jsem psal na ČT kritiku na vystupování Veselovského a Drtinové, kterým zrušení diskutující většinově nemohli přijít na jméno. Odpověděli mi, že jsou to jejich nejlepší komentátoři a dostávají k nim od diváků samou chválu. Nejzajímavější bylo, že do pár týdnů oba odešli na vlastní žádost (ne že bych si to přičítal sobě) a zanedlouho se objevila kopie Drtinové Witowská. Nejen chováním, ale i vzhledem. Dnes na vlastní žádost i ona končí?

kukuku ( 12. června 2020 10:38 )

Udělá ze sebe na čas socku - do vyměření alimentů od Witovského. Pak se vrátí.

zada ( 12. června 2020 07:27 )

Pro ČT nasazovat krk, svoje charisma a svoji čest je jen pro hlupáky. ĆT je zamidrákovaná, arogantní a profláklá protinárodní hujerská organizace , kde si většina stávajích osob kazí nejen jméno .....

Zobrazit celou diskusi