Jako první se v areálu Žlutých lázní otevře již tradiční letní kino, a to už tuto sobotu 13. června. Úterní a sobotní večery budou patřit všem filmovým fandům. „Diváci uvidí již tento měsíc například film Hanební pancharti, Prokletý ostrov, nebo oscarový snímek  Zrodila se hvězda. Podrobný program je k dispozici na webu Žlutých lázní, “ řekl Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která je od roku 2005 provozovatelem areálu Žluté lázně.

Vstupné do kina se zvlášť neplatí, návštěvníci zaplatí pouze vstup do areálu. Projekce začne vždy po setmění, kolem 21. hodiny, cena vstupného do celého areálu je pro tento rok 50 korun.

Nabité léto

Žluté lázně nabídnou i další akce. Ve středu 17. června vystoupí v areálu v rámci Rozmarného hudebního léta kapela Buty. Poslechnout si je ale bude moci omezený počet diváků. V neděli 28. června oslaví své první narozeniny venkovní fitness za účasti českých fitness špiček. V sobotu 20. června mohou labužníci dorazit na Thajské dny a v úterý 30. června pak vystoupí Kašpárek v rohlíku.

Jako za starých časů

Největší novinku si ale pořadatelé připravili na léto. Chtějí zde zbudovat dřevěný ponton, který umožní všem vody chtivým Pražanům pohodlné a bezpečné koupání ve Vltavě. „Málokterý přírodní areál se dožil tak úctyhodného věku a my chceme při tomto jubileu nadělit našim návštěvníkům to, co odkazuje k jeho historii – pohodlnější koupání ve Vltavě. Během července upravíme travnatou pláž pro snazší vstup do vody a na Vltavě vymezíme pomocí pontonu o velikosti bazénu bezpečný prostor ke koupání. Vrátíme se tak opět k myšlence přírodního koupání,“ řekl Libor Votruba.

Koupání je bezpečné

Strach z koupání ve Vltavě nikdo mít nemusí. Provozovatel areálu si nechal udělat hygienické testy vody. „Přestože je Vltava studenější, voda v ní je podle nich čistá a vhodná pro koupání," ujistil Pražany Votruba.

Kromě osvěžení v řece lze v areálu Žlutých lázní provozovat řadu dalších vodních sportů, jako je například paddleboarding. K dispozici jsou i půjčovny šlapadel kajaků nebo člunů a k vypůjčení je také elektrický hydrofoil (eFoil), který umožní jezdci po nabrání dostatečné rychlosti zvednout se z vody a letět zhruba metr nad hladinou.

Historie

Žluté lázně vznikly 16. června 1910 na místě bývalého překladiště a kotviště jako říční lázně s kapacitou 9000 návštěvníků. Roku 1949 s nimi byly sloučeny sousední Modré lázně, které byly původně pro bohatší návštěvníky. Název obou byl odvozen od charakteristické barvy plotu.

Fotogalerie
24 fotografií