Zatímco většina světa měla nervy z pandemie viru covid-19, herečka Jitka Smutná se potýkala s docela jinými zdravotními problémy. Krátce předtím, než vypukly nedobrovolné koronavirové prázdniny, ulehla s bronchitidou. Hvězda seriálu Ulice se ze zánětu průdušek léčila více než měsíc. Jitčina nemoc je už naštěstí minulostí a stejně tak už polevují i opatření okolo koronaviru, a tak všichni mohli na tiskové konferenci Divadla Ungelt obdivovat, jak Jitce takový vydatný odpočinek svědčil. Takhle jí to už totiž dlouho neslušelo!

Zároveň s sebou vyvedla i svou dceru Terezu Nekudovou (41) – ta po slavné mamince podědila jak talent herecký, tak i hudební. Nyní se spolu objeví na prknech, která znamenají svět, v divadelní hře Dovolená paní Josefy. Když pak obě ženy pózovaly bok po boku, jejich podoba byla přímo do očí bijící. 

Ačkoliv je Smutná lesbička, žila šestadvacet let s mužem, poslušně se starala o rodinný krb a vychovávala děti - kromě dcery Terezy má ještě syna Jakuba. Sebrat odvahu k tomu, aby vyšla s pravdou ven a přiznala (si), že je lesba, jí trvalo dlouhá léta. „Coming outem“ prošla zhruba před osmi lety, tedy v době, kdy už byla 11 let zamilovaná do ženy.

VIDEO: Jitka Smutná: Seriál Vinaři mě sblížil s mou rodinou

Video
Video se připravuje ...

Jitka Smutná: Seriál Vinaři mně sblížil s mou rodinou 

„Moje setkání s citem narazilo na slovo lesba. Já jsem úplně přesně nevěděla, jestli to není trest. A tak jsem dlouhá léta žila v manželství a až teď jsem celá. Připadám si celá jako člověk,“ uvedla známá herečka na Pride business fóru. Poté, co se v roce 2012 rozvedla, začala žít se spisovatelkou Petrou Braunovou (53). Obě dámy dokonce začaly rekonstruovat domeček v Měčíně u Klatov, a i když se jejich vztah nakonec rozpadl (a Smutná o vysněné bydlení přišla, zůstalo údajně Braunové), rozhodně se kvůli tomu nehroutí. Jak se říká, život jde dál...

Smutné naopak vycházejí vstříc i scenáristé, kteří jí šijí role, jak se říká, na tělo. V seriálu Ulice její postava Marie Vránové prožila pikantní milostnou linku. Do jejího života znovu vstoupila Jolana Berková v podání slavné herečky a dabérky Miluše Šplechtové (62). Seriálové dámy spolu studovaly na střední škole, byly tehdy velké kamarádky a ve skutečnosti do sebe byly dokonce i zamilované, ale vzájemně to o sobě nevěděly. Po letech se potkaly v lázních, kde měly mnoho času si to spolu vyříkat a znovu zažehnout dávnou jiskřičku… což notně zamíchá vztahy i mezi ostatními obyvateli Ulice!

VIDEO: Jitka Smutná: Pěstování rajčat je pro mě vášeň

Video
Video se připravuje ...

Jitka Smutná: Pěstování rajčat je pro mě vášeň Adam Balažovič

Fotogalerie
28 fotografií