Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Riviéra, největší koupaliště u nás, má potíže s otevřením: Kde se v Brně o víkendu zchladíte?

/
  • Bufet otevřen v Zábrdovicích.
    12. června 2020 ● 14:51

    Největší koupaliště v ČR má potíže s otevřením v důsledku omezení způsobených epidemií koronaviru. Vysoké náklady na dezinfekci, ale také omezený počet návštěvníků jsou problematické i pro jiná koupaliště. Kde si tedy o víkendu můžete zaplavat?

  • 1.

    Riviéra otevře později

    Největší koupaliště v České republice Riviéra je prozatím uzavřené, předpokládaný termín otevření je 22. června. Beachvolejbalové kurty jsou ale v provozu. „Koupaliště Riviéra je omezeno maximální kapacitou 500 osob, což nepokrývá náklady na jeho provoz. Z tohoto důvodu je plánované otevření posunuto na termín 22. 6. 2020, kdy je avizováno další uvolnění dle rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví. Termín otevření se však právě z důvodu nových nařízení může změnit,“ říká mluvčí.

    Od 22. června by se měl limit návštěvníků zvýšit na tisíc. Denní náklady na provoz tohoto koupaliště se pohybují mezi 130 a 160 tisíci korunami. Pro porovnání – tři sta návštěvníků denně by koupališti přineslo přibližně 20 tisíc korun, a každý den by tak vznikla ztráta kolem 120 tisíc.

    Riviéra otevře později.
    Autor: Markéta Malá

  • 2.

    Na Dobrovského otevírají

    Koupaliště Dobrovského, které prošlo před šesti lety  velkou rekonstrukcí, se otevírá o tomto víkendu. „Chtěli jsme otevřít už dříve, ale počasí nám nepřálo. Má být hezký víkend, tak se těšíme na návštěvníky. Počet je ovšem omezen na 500 lidí v areálu. Ale již není nutno mít roušky, my jsme venkovní areál a je možno se volně pohybovat bez roušky. Je ale důležité udržovat bezpečnostní rozestupy. To se netýká rodin, ty se mohou sdružovat,“ vysvětluje správce koupaliště Tomáš Galatík.

    Koupaliště je otevřeno od 9 do 20 hodin. Dospělý zaplatí za dopolední vstupné do 13. hodiny 90 korun, dítě 50 korun. Za odpolední vstupné stojí dítě stejně, dospělý zaplatí o třicet korun více. Mezi 13. a 14. hodinou je „COVID-19 technologická pauza“ kvůli dezinfekci areálu.

    Covid Pauza na Dobrovského.
    Autor: Archiv koupaliště

  • 3.

    Bufet otevřený v Zabrdovicích

    Koupaliště Zábrdovice je otevřeno sice už od 30. května, ale počasí větší návštěvnosti zatím nepřálo. Bufet s občerstvením i beachvolejbalové hřiště jsou také v provozu. Vládou nařízený omezený počet osob způsobuje potíže s vyššími náklady na provoz. Konkrétně na koupaliště v Zábrdovicích může celkem přijít pouze 500 osob. 

     „Přestože se zejména u bazénů a koupališť potýkáme vzhledem k vyšším nárokům na hygienu a dezinfekci s výrazně vyššími náklady, snažíme se poskytovat naše služby v co největší míře,“ podotýká ředitel STAREZ – SPORT Martin Mikš. Koupaliště je otevřeno od 9 do 20 hodin a celodenní vstupné pro dospělého stojí 130 korun.

    Bufet otevřen v Zábrdovicích.
    Autor: archiv STAREZ – SPORT

  • 4.

    Dětská hřiště na Kraví hoře

    V zadní části letního areálu koupaliště na Kraví hoře najdou nejmenší návštěvníci velké pískoviště a dětská hřiště. Součástí venkovního koupaliště Kraví hora je také beachvolejbalový kurt a hřiště s umělým povrchem. Venkovní letní areál je otevřen od 1. června s omezením v danou chvíli do 500 osob. „Voda má aktuálně 22,5 stupně, venkovní bazény jsou dohřívané. O víkendu má být teplo a určitě se už moc těšíme na návštěvníky,“ usmívá se mluvčí MČ Brno-střed Kateřina Dobešová a dodává, že areál bude častěji uklízen a dezinfikován.

    Roušky není nutné venku nosit, jen dodržovat rozestupy. Dospělý zaplatí za celodenní vstup do venkovního areálu 150 korun, po 14. hodině stovku, děti do šesti let jsou zdarma. Krytá bazénová hala je aktuálně mimo provoz a bude otevřena až koncem června. 

    Dětská hřiště na Kraví hoře.
    Autor: Archiv Brno-střed

    Fotogalerie
    5 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy