Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tragédie u Hořovic: Parašutistovi se neotevřel padák!

Aktualizováno -
13. června 2020
12:17
Autor: VaB, ČTK - 
13. června 2020
11:49

Tragédie u Hořovic na Berounsku! Parašutistovi se neotevřel padák a na místě zemřel. Nezachránila ho ani rychlá pomoc. K nehodě došlo nedaleko letiště v Tlusticích. 

U Hořovic na Berounsku v sobotu dopoledne zemřel parašutista, kterému se při seskoku neotevřel padák. Záchranářům se ho již nepodařilo oživit. Případem se zabývají kriminalisté, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. 

Událost se stala kolem 10:30 při seskoku skupinky parašutistů. „Jednomu se neotevřel padák. Složky Integrovaného záchranného systému se ho po dopadu na zem snažily oživit, ale marně,“ uvedla Richterová. Na místo podle ní míří kriminalisté. Tragédie se odehrála nedaleko letiště v Tlusticích. 

Mluvčí krajské záchranné služby Petra Effenbergerová uvedla, že parašutista utrpěl zranění neslučitelná se životem. 

Vedoucí letového provozu hořovického letiště se k události nechtěl vyjádřit. Podle Richterové se případem bude kromě policistů zabývat také Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. „Na místo jede soudní znalec," dodala mluvčí. Předpokládá, že policie v sobotu už k případu další informace zveřejňovat nebude.

Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník, ten se ale vracel prázdný. Podle informací Blesku si na místo policisté vyžádali vrtulník s kamerou a termovizí k zadokumentování místa tragédie.  

Pohybovenadany ( 13. června 2020 13:49 )

Oblíbená kratochvíle v dětství byla padák z kapesniku a na spodek velkou matici jako závaží . Dnešní děcka to neznají . Škoda.
Nikde nečtu jestli měl roušku nebo ne.

Pohybovenadany ( 13. června 2020 12:22 )

Jestli byl balený stylem “pro tchýni” . Jinak ať si každý podle videa báli padák sám . Košili si taky dovedeš složit , né ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání