Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dovolenou v Egyptě si ještě rozmyslete. Za den tu přibylo 1667 nakažených a 62 mrtvých

Autor: ČTK - 
14. června 2020
09:15

Kdo čeká na uvolňování cest i mimo Evropu a těší se třeba na dovolenou u Rudého moře a pohostinnost Egypta, měl by zpozornět. Země pyramid  hlásí rekordní počet nakažených i zemřelých s covidem-19. Za poslední den v severoafrické zemi přibylo 1677 infikovaných a 62 mrtvých, informovalo v noci na dnešek podle agentury Reuters egyptské ministerstvo zdravotnictví. Nejlidnatější arabská země přitom už ohlásila, že se 1. července otevře turistům.

Dohromady už egyptské úřady evidovaly 42 980 případů koronavirové nákazy a 1484 souvisejících úmrtí.

Egypt přitom tento týden oznámil, že od 1. července obnoví plánované mezinárodní lety a otevře zahraničním turistům nejméně koronavirem zasažené resorty. O dovolenou v Egyptě je podle cestovních kanceláří velký zájem i mezi českými turisty.

Pandemie způsobená koronavirem zastavila egyptský turistický sektor, který tvoří zhruba pět procent jeho hrubého domácího produktu (HDP). V březnu severoafrická země ve snaze zpomalit šíření koronaviru pozastavila pravidelné mezinárodní lety a zavřela restaurace, hotely a kavárny.

Video  Dostálová promluvila o voucherech a dovolené v Česku. Řekla i zásadní životní novinu.  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

dietr ( 14. června 2020 19:35 )

teď ukazovali v TN Chorvatsko, zase servírují švédskě stoly, kde se v tom bude hrabat jeden po druhém, nějaké opatření mají na háku. Vezměte si radéji paštiky, jestli nechcete být doma ukamenováni.

sekebo ( 14. června 2020 14:28 )

Polomozek si cestu do Itálie, Španělska nebo Egypta neodpustí. A nejlépe letadlem, tam se koronáč šíří jedna radost

montevideo ( 14. června 2020 12:39 )

A ještě ti tam zemře manželka a ty dostaneš doživotí ...

zatracena ( 14. června 2020 10:45 )

profláknutá nabídka - jízda na SMRADLAVÉM Velbloudu... piknik v písku...potápění... Hotelový resort a víc NIC - vedlejší produkt / SR@ČKA - VEDRO - PRACH a PÍSEK....dost málo za Ty peníze jen Čech na to ještě nepřišel - to už i to CHORVATSKO nabídne více zážitků i adrenalinu / Hory / Moře/ Rafty/ Turistika/ Kolo/Cestování/ Potápění/ Yachting/Rybolov atd.

zatracena ( 14. června 2020 10:37 )

Divoký EGYPT - Nikdy ! Hnačku ze špatně připraveného jídla dostanete i tady a na Písek se můžu podívat do místní Pískovny.... tahle destinace je předurčena k zániku....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa