Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Výsadkář Olda zemřel u Hořovic: Neotevřel se mu padák!

Autor: VaB - 
15. června 2020
05:10

Tragédií skončil sobotní seskok několika parašutistů na Berounsku. Jednomu z nich se totiž nejspíš dostatečně neotevřel padák. Oldřich (†66) byl přitom milovníkem tohoto sportu. Vždyť už zamlada sloužil u výsadkářů.

V sobotu dopoledne se sportovci na letišti nedaleko Hořovic vydali letadlem do oblačných výšin. Vyskočili a volným pádem padali k zemi. Všem se otevřel padák, všem až na jednoho. Byl to bývalý paragán Oldřich L.

Když nedaleko letiště dopadl do křoví, začal boj o život. Na místo si záchranáři dokonce povolali i vrtulník, vracel se ale prázdný. Resuscitace byla neúspěšná. Na místo tak musel zamířit druhý vrtulník, který tragický pád muže zadokumentoval. Parašutistovi bylo podle serveru Deník.cz 66 let. 

Milovník seskoků

Oldřich L. byl zjevně milovníkem seskoků s padákem. Se svými přáteli z Hořovic seskakoval často a ti po něm také truchlí. „V sobotu 13.6. při svém posledním seskoku tragicky zemřel kamarád Olda (...),“ informovaly stránky funjump.cz. „Modré nebe, Oldo,“ vzkázali mu jeho kolegové. 

Přiložili i několik fotografií, ze kterých je patrné, že měl Oldřich k seskokům blízko. Šlo o paragána, vojenského parašutistu. Podle zjištění Blesku sloužil mezi léty 1974-1976 u výsadkářů.  

Smrt Oldřicha zasáhla i klub Vojenských výsadkových veteránů. „Oldo, kamaráde, měj vždy modré nebe nad hlavou a odpočívej v pokoji," stojí na jejich facebookových stránkách. 

makmark ( 15. června 2020 20:16 )

O možnosti sebevraždy ani zmíňka, další varianta v tom věku je stav bezvědomí - odkrvení mozku .. takže "neotevřel se mu padák"

zatracena ( 15. června 2020 12:51 )

Zieg..... Klik

zatracena ( 15. června 2020 12:50 )

Dost dobrý Nick / skládám poklonu tak Zik (klik) ...

zatracena ( 15. června 2020 12:47 )

Oldo - budiž Ti země lehká, Tvá vášeň Ti doslova proklouzla mezi prsty. R.I.P.

tulip ( 15. června 2020 10:11 )

V sedmdesátých létech byl paragán.Teď to byl starobní důchodce.Mohl se vykašlat na padáky,měl chodit s trekingovými holemi a třeba by se dožil sta let.To je každou chvíli- senior spadl v horách,senior se utopil při surfování, atd.Dědkové jsou nesoudní,ješitní a myslí si,že je bude každý obdivovat,jak jsou fit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání