Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hasiči zachraňovali muže, který zmizel pod vodou: O půl hodiny později tahali bagristu z bahna

Autor: VaB - 
14. června 2020
22:35

Říčanští hasiči zachraňovali muže, který zmizel pod vodou! Použili k tomu i paddleboard. Později pak zas zachraňovali bagristu, který zapadl v bahně a nemohl se dostat ven.

Dramatickou záchranu mají za sebou hasiči z Říčan v okrese Praha-východ. V sobotu vpodvečer je poslali k rybníku Jureček v místní části Radošovice. Pod hladinou tam zmizel muž a svědci ho nedokázali najít! 

„Na místo spěchali také potápěči HZS hl. m. Prahy ze stanice HS-11 Modřany, zdravotnická záchranná služba a Policie ČR,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. Hasiči na místě byli pět minut od nahlášení na tísňovou linku. „Čtyři příslušníci okamžitě zahájili průzkum vodní hladiny. K tomu zároveň poprvé u skutečné záchranné akce využili také paddleboard, který před časem dostali jako sponzorský dar,“ doplnil Gabriel.

Hasičům stačily tři minuty na to, aby muže našli. Vytáhli ho na břeh a začali s resuscitací. „Oživování bylo po několika minutách úspěšné, pacient byl naložen do sanitního vozu a odvezen k další péči do nemocnice,“ dodal Gabriel. 

Od zachráněného muže spěchala jednotka do nedalekých Jažlovic. Půl hodiny před osmou hodinou večerní volal na tísňovou linku muž o pomoc.

„V tomto případě šlo o malý pásový nakladač, který i s řidičem zapadl do bahna. Stroji se zastavil motor a nešel nastartovat. Muž zůstal uvnitř uvězněný a nedokázal se vlastními silami dostat ven,“ popsal bagristovo trápení mluvčí.

Hasiči pomocí jeřábu vyprostili bagr ze spárů bláta a řidiče poté vytáhli z kabiny. Nikdo nebyl zraněn a během třiceti minut bylo po všem. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání