Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

11. července 2023 | 06:00

Slunečné a teplé počasí sice miluje většina z nás, naše pleť ale radostí zrovna nejásá. Často totiž může být vysušená a napnutá. Vedle kvalitních pleťových krémů a sér by vám ve vaší letní výbavě neměla chybět ani hydratační mlha či voda, které pleti navrátí potřebnou hydrataci a příjemně ji osvěží. Oceníte ji ve vedrech nejen na cestách, ale například také v kanceláři.

Horko, dusno, slunce. Všechny tyto faktory ovlivňují stav naší pleti, která během letních dní trpí. Pomoct vám mohou hydratační pleťové mlhy, vody a termální vody ve spreji, které pleť v horkých dnech zchladí a dodají jí vláhu. Po aplikaci bude pokožka zase krásně rozjasněná a svěží. Nemusíte se bát, že by vám rozmazaly líčení. Jednou z největších výhod je právě aplikace přes make-up. Mikrokapičky jsou navrženy tak, aby se usadily na tváři, rychle jí dopřály vlhkou vzpruhu a nenarušily líčení. Mlha se během chvilky do pleti krásně vpije a vy cítíte jenom příjemný pocit osvěžení. Je to zkrátka malý zázrak, který by vám během letních měsíců v kabelce rozhodně neměl chybět.

VIDEO: Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky.

Video se připravuje ...
Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Termální vody ve spreji obsahují vodu s minerály a díky tomu, že neobsahují žádné jiné další látky, jsou vhodnou variantou pro citlivou pleť. Tu nepodráždí, naopak ji před vnějším podrážděním ochrání. Budou se vám hodit například také v kanceláři, kde suchý vzduch z klimatizace pleti zrovna dvakrát nesvědčí. Jakmile budete mít pocit, že je napnutá a potřebuje dodat zase trochu šťávy, stačí termální vodu na pleť nastříkat, a to klidně i několikrát za den. Použít ji můžete i na zklidnění začervenalé pleti nebo po depilaci.

Další možností jsou osvěžující obličejové mlhy, které oproti termálním vodám obsahují ještě další látky. Nejčastěji se jedná o glycerin, který pleť zvlhčuje, zároveň ji osvěží a dodá jí potřebnou hydrataci. Některé obsahují také kyselinu hyaluronovou a na trhu najdete produkty i s UV filtry. 

K osvěžení můžete využít také pleťové vody ve spreji, k nimž se řadí různé květové vody. Skvělá je například růžová voda, která se hodí především pro zralou, suchou a citlivou pleť. Při výběru však dejte pozor na složení – květová voda nesmí obsahovat alkohol, který by pleť ještě více vysušil, avšak má obsahovat 100% přírodní výtažek.

Tělové spreje, které vás zaručeně osvěží, pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová