Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hospodský naléval nezletilým: Před strážníky je skrýval ve sklepě

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: chal - 
16. června 2020
13:06

Když českobudějovičtí strážníci v pátek večer vyrazili na kontrolu dodržování omezené provozní doby restaurací, ještě nevěděli, že narazí  také na jiný delikt. Nejen že dva podniky nezavřely ve 23 hodin, jak ukládalo ministerstvo zdravotnictví, v jednom z nich navíc obsluha nalévala alkohol nezletilým. Skupinku mladých pijanů se provozovatel podniku pokusil schovat ve sklepě!

Pouhých šestnáct nebo sedmnáct let bylo skupině dětí, kterou strážnici z Českých Budějovic našli v jednom z tamních podniků v pátek po jedenácté večer, kdy už měl mít zavřeno. Jak se ukázalo, obsluha nezletilým nejspíš nalévala alkohol, protože test prokázal, že celkem 15 dětí požilo alkoholické nápoje.

„Provozovatel podniku se navíc snažil některé své nezletilé hosty ukrýt ve sklepních prostorách budovy,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková. Někteří z podnapilých mladistvých uvedli, že si zakoupili vstupné a alkohol pak dostávali, aniž by se jich někdo zeptal na věk.

Majitel podniku se snažil bránit s tím, že v podniku uzavřená společnost slaví narozeniny, to ale rychle ostatní hosté popřeli. Opilé děti si převzaly pracovnice oddělení sociálněprávní ochrany dětí.

Závažnější problém má provozovatel podniku. „Prodejem a podáváním alkoholu osobám mladším 18 let, jakož i porušením mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví se budou zabývat příslušné orgány,“ uzavřela Věra Škopková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání