Všichni účinkující totiž ve spolupráci s MČ Praha 20 – Horní Počernice spojili síly pro charitativní organizaci DEBRA, věnující se nemoci motýlích křídel, a vystoupili na koncertu „Múzy pro motýly,“ který se konal na její podporu a bude vysílán na internetové televizi v červenci. Zajímavé bylo, že zazněly muzikály pouze a výhradně z muzikálové produkce dr. Františka Janečka a GoJa Music Hall. 

„Muzikály Bídníci, Miss Saigon, Fantom opery, Čarodějka či Ples upírů patří mezi naprostou světovou špičku. Sama jsem jak v Bídnících, tak Plesu upírů účinkovala, stejně jako Jitka Čvančarová, která je patronkou právě zmíněné organizace DEBRA. Oslovila jsem tedy pana doktora Janečka, jakožto producenta těchto muzikálů, zda mu to nebude vadit, a své kolegy s myšlenkou udělat něco smysluplného pro lidi, kteří nemají doslova život jako peříčko. Ono i to peříčko nemusí být pro jejich kůži jako pohlazení. Nicméně pokud byste tento koncert chtěli zažít na vlastní kůži a pomoci tak potřebným, nemusíte zoufat. V nejbližší době zveřejníme více informací o termínu,“ sdělila nám tajuplně Míša Nosková, která spolu se svým partnerem Jindřichem dávala celou akci dohromady pod hlavičkou jejich agentury Art-Gang.

VIDEO: Michaela Nosková: Začínají mi tikat biologické hodiny!

Video
Video se připravuje ...

Michaela Nosková: Začínají mi tikat biologické hodiny! Thomas Kruchina, Aleš Brunclík

A na co se můžeme, prozatím na záznamu, těšit? Na Knížku snů či Samotářku v podání původních představitelek Kateřiny Brožové a Leony Machálkové, na upíří duet Mariana Vojtka a Natálie Grossové nebo například duet Raula a Christine z Fantoma opery v podání Michaely Noskové a Michala Bragagnola. Na své si samozřejmě přijdou i milovníci nynějšího muzikálového hitu – Čarodějky – v podání Kateřiny Herčíkové.

Pavel Melichárek, ředitel pacientské organizace DEBRA ČR, vysvětlil: „Naše organizace pomáhá lidem s nevyléčitelným chronickým onemocněním známým jako nemoc motýlích křídel. Tito lidé patří mezi zvláště rizikovou skupinu, která je ohrožena nejen koronavirem, ale i dalšími infekcemi. Abychom v době nouzového stavu mohli zajistit veškeré jejich potřeby, zásobení ošetřovacím materiálem i ochrannými pomůckami, stálo nás to více než 600 000 korun. Proto je pro nás jakákoli pomoc v této době neocenitelná! Jsme velmi vděčni za konání tohoto koncertu. Děkujeme Míše Noskové, všem účinkujícím, technikům a dalším, kteří se na jeho vzniku podílejí. Věříme, že i diváci budou štědří a podpoří naše pacienty.“

Většina pomoci, včetně podpory psychologa, probíhala v době nouzového stavu na dálku. „Klientům jsme odeslali přes 4000 e-mailů a na telefonu jsme se jim věnovali přes 90 hodin,“ doplňuje Melichárek.

VIDEO: Zpěvačka Míša Nosková ukázala nové bydlení! Proč se stěhovala?

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Zpěvačka Míša Nosková ukázala nové bydlení! Proč se stěhovala? Thomas Kruchina, Aleš Brunclík

Fotogalerie
16 fotografií