Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Idioti za volantem“ ukazují to nejhorší z českých silnic: Smrt rodičů holčičky (4) mě dostala, říká autor stránky

Autor: VaB - 
22. června 2020
05:01

Rychlá auta, nebezpečné předjíždění, kličkování mezi auty v Praze a taky tragická nehoda, při které zemřeli tři lidé. Instagramový účet Idioti za volantem poukazuje na takzvanou zlatou mládež, která jezdí mezi námi. A mnohdy velmi nebezpečně. Majitel instagramového účtu se bojí, aby se neopakovala situace z Černožic.

Ze začátku to byla jen sranda, která vedla muže k založení profilu s ostrým názvem Idioti za volantem. Původně se na profilu měla objevovat videa ze všech koutů světa. Téměř všechna jsou ale z Česka. Na videích, která natáčejí samotní řidiči, se poukazuje na to, jak je tato zábava strašně nebezpečná. 

Zlatá mládež se tomu ale jen směje. „Původně to byla jen legrace, pak časem se to začalo lidem líbit a největší zlom byl asi ten, když se stala ta nehoda, jak ten kluk s BMW trefil tu rodinu, kde oba rodiče zemřeli,“ popisuje svou motivaci majitel účtu, který nechce zveřejnit své jméno.

A právě tragická nehoda u Černožic, kde zemřeli rodiče malé holčičky (4), dostala i samotného přispěvatele. „To mě dostalo hodně. Já vím, že instagramem nezměním dění na silnici, ale určitě už to pomohlo tomu, že ‚insta riders‘ tolik nesdílí svoje jízdy,“ myslí si. 

Výhrůžky

O videa, ze kterých mnohdy zůstává rozum stát, nemá nouzi, posílají mu je i fanoušci. „Lidi toho posílají dost. Bych nikdy neřekl, že se to chytí,“ řekl s tím, že se objevují i ty negativní reakce od samotných jezdců. 

Někdy to vypadá, že mu i vyhrožují. „Plno blbců mi píše, že si mě najde atd. nejvíc to bylo, když boural ten Petr N. (viník nehody u Černožic), to mi psalo fakt strašně moc lidí, ale taky strašně moc, co na něj nadávalo,“ popsal. I to je důvod k tomu, že nechce zveřejňovat svoje jméno.

Video  Nebezpečné předjíždění a hazard se životy! Zlatá mládež nezná hranice.  - Instagram
Video se připravuje ...

Proč nejedou na okruh?

Podle majitele instagramového účtu Idioti za volantem se chtějí hazardující jezdci jednoduše předvádět. „Kdyby každý neměl mobil s kamerou a neměli se s tím kde chlubit, tak jich je o 50 % míň,“ uvedl.

Nerozumí ale tomu, proč nejdou závodit někam jinam. „Nechápu, proč nejezdí na okruhu,“ ptá se. Většina z těchto řidičů má sportovní a velmi výkonná auta, mnohdy i za několik milionů korun.

Na jenom z videí je dokonce vidět, jak řidič sedí na sedadle spolujezdce a jede po dálnici. Za volantem nikdo neseděl! Automobil signalizoval, že za volantem nikdo není, řidič si to jen natáčel. „No tohle nechápu, jak někdo mohl vymyslet," okomentoval nepochopitelné jednání. 

Zlatá mládež

Ve videích často figurují i řidiči, na které upozornil Blesk. Mladíci, jeden ve sportovní audi a druhý v octavii, kterou vyměnil za passata, mezi sebou závodili v centru Prahy. Jejich rychlost překračovala 200 kilometrů v hodině! Policii jsme předali více jak 80 videí, která začali prošetřovat. „Případem se stále zabýváme,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Video  Jízda na červenou, 240 km/h centrem a driftování na Staromáku! Co vše si dovolí zlatá mládež?  - Instagram
Video se připravuje ...

filip.rozec ( 22. června 2020 14:23 )

Na každou svini se vaří voda.

Jaroslav Hajný ( 22. června 2020 11:25 )

Ještě k té půlhodině: lžeš.

Jaroslav Hajný ( 22. června 2020 11:22 )

No možná jsi viděla dost videí z dob komunismu ale asi Ti zapomněli říct že tenkrát v pravidlech silničního provozu přednost chodců zakotvena nebyla. Takže o žádné porušení nešlo. Připouštím samozřejmě že slušné to nebylo, ale argumentovat tím je opravdu mimo mísu.

JaNat ( 22. června 2020 09:47 )

Já myslela pane prezidente, že jsme jednou z nejbezpečnějších zemí na světě a ejhle, pro tyhle idioty na silnicích není zákon? 200 km/h v Praze? Na 10 let za mříže. Tresty jsou nízké. A jakpak grázl co zabil Marušku, už zase jezdí, fetuje a chlastá?

JaNat ( 22. června 2020 09:43 )

No, tak trochu to s těmi komunisty spojuje. Viděla jsem dost videí z doby komunismu, kdy lidé ustrašeně čekali na přechodech pro chodce i 1/2 hodiny, protože auta tehdy nezastavila. U nás platí bohužel stále, kdo je silnější ten má přednost. Jak v politice, tak v provozu, vlastně všude. Mezi lidmi je to v tom smyslu: Kdo má víc, takže když si soused postaví 10 schodů, já jich musím mít 15. Když soused dovolenou na Mallorce, já na Seychellech. A tak je to se vším. Já nevím proč jsou lidé u nás takoví. Je to smutný obraz konzumní společnosti, nebot mnozí se zadluží jen aby těch 15 schodů měli a mohli se naparovat. O dovolených ani nemluvě, většina jich jede ne za své, ale za půjčené. Zpět k minimalismu by neuškodilo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání