Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Romové brutálně zmlátili šéfa záchranky ze Sokolovska: Skákali mu po hlavě!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian, archiv blesku)
Autor: VaB - 
16. června 2020
21:45

Brutální napadení šéfa záchranky ze Sokolova Petra G. (44) řeší policie! Skupina Romů ho měla v Kraslicích zmlátit takovým způsobem, že zůstal ležet v tratolišti krve, na hlavě má doslova otisknutou podrážku boty jednoho z nich. Policie si pro ně došla ani ne den po útoku!

Něco strašného si musel prožít člověk, který celý život zachraňuje a pomáhá jiným. Tentokrát museli zachraňovat jeho, a rovnou jeho kolegové. V noci ze soboty na neděli Petra G. (44) v Kraslicích v Karlovarském kraji napadla podle serveru Deník.cz, který o případu informoval, skupinka Romů. 

Skupinka tří útočníků na něj, podle svědků, začala na autobusové zastávce nejprve pokřikovat. V té době navíc telefonoval se svými známými. Pak došlo k útoku, který byl brutální. Svědčí o tom i zranění, která utrpěl. V nemocnici totiž skončil s otřesem mozku, tržnými ranami na obličeji a dalšími pohmožděninami. Je až neuvěřitelné, že to všechno vydržel!

Skákali mu po hlavě?!

Po tom všem, co muž od útočníků schytal, zůstal na ulici ležet v tratolišti krve. Byl navíc okraden, vzali mu klíče a telefon. „Útok byl opravdu brutální. Doslova mu skákali po hlavě,“ řekl deníku jeden ze svědků, který chtěl zůstat také v anonymitě. 

První pomoc mu poskytla až jeho manželka! Ta je také dlouholetou záchranářkou. „Byl zmatený a zprvu nevěděl, co se stalo. Hlavu měl celou od krve. Má výpadky paměti. Jsem otřesená z toho, co se stalo,“ řekla deníku.

Obtisk boty na hlavě!

V nemocnici Petra podrobně vyšetřili a udělali mu také vyšetření mozku. To ukázalo, že zranění jsou rozsáhlejší, měl zhmožděniny mozku, museli mu navíc ošetřit tržné rány na hlavě. 

Policie se případem začala intenzivně zabývat, bylo třeba rychle dopadnout pachatele, kteří brutálně napadli náhodného člověka! A podařilo se jim to velice rychle, ještě ten den už byla trojice v poutech. 

Na útok pravděpodobně nikdy nezapomene. „Má na hlavě doslova obtisknutou stopu od boty a mnoho dalších pohmožděnin. Měl velké štěstí, že vůbec přežil,“ popsal známý napadeného. „Je to něco nepochopitelného, že jdete domů a zničehonic vás napadne skupina agresorů, proti které se nemáte šanci bránit. Petr, který prakticky denně pomáhá zachraňovat životy, se sám bohužel dostal do situace, kdy šlo o život jemu samotnému,“ dodal.   

„V neděli 14. června letošního roku měla krátce po půlnoci v Kraslicích trojice mužů po předchozí slovní rozepři fyzicky napadnout čtyřiačtyřicetiletého muže, který musel být po útoku hospitalizován v nemocnici,“ řekl pro Deník.cz mluvčí policie Jakub Kopřiva s tím, že byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ublížení na zdraví a výtržnictví.

Starosta: Útočníkům přeji tvrdé tresty

Starosta obce Rotava, která leží vedle Kraslic, zraněnému záchranáři popřál brzké uzdravení a návrat k jeho práci. „Skupince agresorů, která mu způsobila nejenom těžké zranění, ale také ho okradla, přeji tvrdé tresty,“ vzkázal přes facebook napadenému Petrovi. „V normální společnosti se tohle prostě neděje, a kdo to nechápe, nemá nárok v ní žít s námi, ke všemu ještě z jí vytvářených hodnot a statků,“ myslí si. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání