Od pondělí 15. června do soboty 20. června rozehraje Česko festival Rock for People Home. Koncerty v Praze, Plzni, Pardubicích, Ostravě a Kutné Hoře proběhnou na nádvoří pivovarů v pojízdném karavanu. Ten nejenže připomíná svým vzhledem jukeboxu, ale na stejném principu i funguje. Jen se v jeho útrobách neskrývá elektronická databáze písniček, ale skuteční muzikanti, kteří budou zpívat živě na přání svých fanoušků. Tři stovky z nich můžou tohle privilegium využít na místě, ostatní můžou vybírat na internetové televizi Mall.tv. Ta bude vystoupení kapel Gaia Mesiah, Vypsaná fiXa a John Wolfhooker nebo písničkáře Pokáče a rappera Kapitána Dema zdarma vysílat každý všední den od 19:00 v přímém přenosu na www.mall.tv. 

Finální zastávka turné proběhne v sobotu 20. června v královéhradeckém Festivalparku. V areálu uzpůsobeném pro 500 návštěvníků se na open-air scéně, vytvořené z hangáru, prostřídají všichni uvedení umělci v klasických festivalových setech. Organizátoři slibují také doprovodný program, pro držitele vstupenek bude připraveno místo pro stanování a parkování. „Nechtěli jsme fanoušky ani sebe nechat čekat celý rok na festivalovou atmosféru, a proto se vydáváme za nimi. Věřím, že si koncerty Rock for People Home užijeme jak naživo, tak prostřednictvím streamu. Kapacitu jsme však museli z pochopitelných důvodů omezit. Doufáme ale, že se s námi diváci o společný zážitek podělí, ať už budou sledovat přenos z obýváku, na zahradě nebo u táboráku. Těšíme se na fotky i historky,“ říká ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes.

Plzeňskou zastávku písničkáře Pokáče, který se svými hity Vymlácený entry, Mám doma kočku nebo Matfyzák na discu v loňském roce vyprodal třítisícový sál pražského Fora Karlín, sledujte zde!

Fotogalerie
36 fotografií