Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvrat v kauze vraždy manželského páru: Šokující rozsudek nad obviněnou dcerou!

Autor: DH - 
17. června 2020
20:56

Frederika (61) a Vojtěch (64) zemřeli v březnu 2017 v Okoči u Dunajské Stredy. Ubodané v jejich domě je našla pošťačka. Největší podezřelou byla jejich čtyřicetiletá dcera. Hrozilo jí i doživotí. Soud však náhle otočil.

Na objasnění vraždy staršího páru pracoval celý tým zkušených kriminalistů. V březnu 2017 vše začalo, když oba našla ubodané pošťačka. Frederika (61) měla mít v sobě neuvěřitelných 55 bodných ran, její celoživotní partner Vojtěch pak jen šest. Oba leželi v kalužích krve, zemřeli prakticky okamžitě.

Vyšetřovatelé přibližně po roce a půl vyšetřování obvinili z vraždy dceru zavražděného páru, čtyřicetiletou Alžbětu. Stalo se tak v listopadu 2018. U soudu se pak poprvé objevila v červnu loňského roku. Vypověděla, že je nevinná, že nikoho nezabila. Hodně ale taktizovala, což jejímu tvrzení nepřidalo na věrohodnosti.

Alžběta následně připustila, že byla na místě činu. Tvrdila, že do domu přišla a nalezla tam své mrtvé rodiče. „Když jsem je viděla, velmi jsem se lekla a nevěděla jsem, co mám dělat. Zapálila jsem si na balkoně cigaretu a vykouřila ji. Následně jsem beze slova odešla a nikomu nic neřekla,“ vypověděla u soudu obžalovaná žena s tím, že ani tak netuší, kdo rodiče zabil.

Vše začalo nasvědčovat tomu, že Alžběta lže. Podle státního zástupce jí hrozil i trest doživotí. Soud však náhle přehodnotil celou kauzu a z vraždy případ překvalifikoval na porušení domovní svobody. Alžběta si za to odpyká čtyřletý trest. Proč se tak stalo, zatím není jasné.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání