Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kondom se nehodí jen při sexu. 7 tipů, kdy zachrání situaci v kuchyni nebo na dovolené

/
  • (istock.cz)
    28. července 2023 ● 06:00

    Kondom jako jediná antikoncepce chrání nejen před nechtěným početím, ale také před šířením pohlavně přenosných nemocí. Jeho skvělých vlastností lze ale využít i jinak. Kde všude se vám může ještě hodit?

    K čemu se kondomy běžně používají, víme všichni. Málokdo ale ví, že prezervativ může být skvělým pomocníkem i v mnoha nečekaných situacích. Díky své nezničitelnosti se hodí jako pomocník do domácnosti, při úrazu, na zábavě… Použít ho lze také jako vodotěsnou ochranu. Kondomy si velice oblíbili například američtí či britští vojáci, kteří je používali jako ochranu hlavní svých pušek, nebo dokonce jako nouzové zásobníky na vodu. Nemusíte ale být v armádě, abyste ocenili jejich přednosti. Pokud nosíte tuto šikovnou věcičku stále u sebe, určitě vám přijde vhod nejen při sexuálních radovánkách. Přesvědčte se sami…

  • 1.

    Ochrání telefon

    Autor: istock.cz

    Vyrazili jste na dovolenou k moři nebo sjíždět vodu a bojíte se, že se vám mobil zničí od písku či vody? Vyzkoušejte trik s kondomem. Stačí ho pevně zauzlovat a máte praktický nepromokavý obal, kterým svůj přístroj skvěle ochráníte. Každopádně vybírejte určitě ten bez lubrikantu.

  • 2.

    Ochrání náplast

    Autor: istock.cz

    Ochránit můžete nejen telefon, ale také náplast, respektive ranku, která by se neměla namočit. Jak na to? Stačí, když odstřihnete špičku prezervativu a vytvořený kondomový tunel navlečete na ruku či nohu jako nátepník. Náplast bude okamžitě před vodou skvěle ochráněna.

  • 3.

    Vak na vodu

    Autor: istock.cz

    Jelikož kondom pojme až 2 litry tekutiny, může se hodit třeba při pobytu v přírodě jako nouzová nádoba na přenos vody.

  • 4.

    Pomocník pro otevírání sklenic

    Autor: istock.cz

    Tak tohle by vás možná vůbec nenapadlo. I v domácnosti ho oceníte. Až budete zas někdy zápasit s otevřením sklenice s marmeládou či okurkami, vzpomeňte si na tuto vychytávku. Jednoduše navlečte na víčko kondom a uvidíte, že otevírání bude mnohem snadnější!

  • 5.

    Chladivý obklad

    Autor: istock.cz

    Pokud částečně naplníte kondom studenou vodou, může vám vzniknout velmi užitečný obklad, který zchladí zranění.

  • 6.

    Gumičky do vlasů

    Autor: istock.cz

    Dámy s dlouhými či hustými vlasy jsou rády, když svou hřívu můžou občas stáhnout. Jenže co když jste mimo civilizaci, žádná jiná gumička není po ruce nebo ta jediná se zrovna přetrhla? Opět vás může zachránit prezervativ. Stačí, když kondom rozstříháte na jednotlivé proužky, a máte na světě nouzové, ale praktické gumičky. Ty nemusíte využít jen do vlasů, ale třeba i na zauzlování sáčků.

  • 7.

    Zábava

    Autor: iStock

    S kondomy si můžete také užít spoustu zábavy. Použít je můžete jako bláznivé balonky na originální oslavu. Spíše ale tu dospěláckou, samozřejmě. Vybírat dnes můžete už i různě barevné a fantazii ohledně jejich dekorování lihovými fixami se meze nekladou. Možná si někteří z vás ještě vzpomenou také na oblíbenou kratochvíli puberťáků ze školních lavic – když kondomy napustíte vodou, vzniknou legendární "vodní bomby".

Články odjinud

Dnešní horoskopy