Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Matka (23) z Přerova byla obviněna z brutální vraždy své dcery (†3): Hrozí jí až 20 let za mřížemi!

Autor: ČTK, rc - 
18. června 2020
09:51

V srpnu minulého roku došlo k vraždě teprve tříleté holčičky v Přerově. Zavraždit ji měla její matka A.G. (23), kterou se po téměř roce rozhodli kriminalisté obžalovat! Vyšetřovatelé čekali s uzavřením případu na výsledky znaleckých posudků, podle nichž je žena za své jednání zodpovědná. Podle policistů jde o jeden z nejtragičtějších případů v regionu. Ženě hrozí až 20 let. 

„Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v těchto dnech předali na krajské státní zastupitelství Ostrava, pobočka Olomouc spis s návrhem na podání obžaloby třiadvacetileté ženy z Přerova pro zvlášť závažný zločin vraždy tříleté dcery. K činu došlo 14. srpna 2019 v Přerově a ženě hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policisté dosud čekali na konečné výsledky znaleckých posudků. „Na nich bude velmi záležet, zda matka, která se tohoto strašného skutku dopustila, bude vůbec za tuto věc souditelná, tedy zda bude prohlášena znalci v době spáchání trestného činu za příčetnou nebo ne," uvedl již dříve ředitel kriminální policie Jan Lisický. Podle mluvčího policie Hejtmana je podle znaleckých posudků žena za své činy zodpovědná. Případ tak mohli kriminalisté ukončit a předat s návrhem na obžalobu žalobci.

Pro policisty, kteří na místě byli, jde o jeden z nejhorších případů, jaký v kariéře zažili. „Matka, která se vzorně stará o svou tříletou dceru po celou dobu, co je na světě, z nějakého důvodu dívenku usmrtí, a to dokonce několika smrtícími mechanismy. Přes údery, rdoušení, škrcení kabelem od pračky až po bodání," uvedl Lisický. Motiv jednání dosud není zřejmý. Podle Lisického žena v minulosti byla uživatelkou drog.

Tělo dítěte bylo nalezeno v jednom z bytů v Purkyňově ulici v Přerově. Podle obyvatel domu příjezdu policie předcházelo zmatené chování matky dítěte, svědci tehdy mluvili o tom, že pobíhala po sklepě. Žena byla obviněna v nejpřísnějším odstavci, vraždu spáchala podle kriminalistů zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. Od té doby je ve vazbě. Obviněná žena dosud nebyla stíhaná.

villon ( 18. června 2020 11:33 )

Nejspíš za to může otec dítětě.

ludva prevratil ( 18. června 2020 11:31 )

..a svůj Trest by mohla z části odčinit prací v Hospic centru pro Mentálně postižené - samozřejmě, že s celodenní nesnímatelnou připojenou kamerou zaznamenávající i zvuk, aby nemohla již někomu UBLÍŽIT s takto postiženými klienty kteří potřebují péči na sklonku jejich (neveselého) života.

ludva prevratil ( 18. června 2020 11:24 )

Pokud dítě zavraždila pod vlivem návykové látky ? - ( protože SMAŽKA ) měla by dostat výjimečný Trest a tím je - DOŽIVOTÍ ! Bez pardonu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání