Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Opilecké představení pod nosem řidičů: Hlídači dopravy nadýchali 1,16 promile!

Autor: rc - 
18. června 2020
13:05

Na městskou policii v Pardubicích zavolal řidič, který jim oznámil, že u stavby řídí dopravu žena, která vypadá jako opilá. Po příjezdu strážců zákona byla provedena dechová zkouška, při níž devětatřicetiletá žena nadýchala 1,16 promile! Navíc byla pozitivní i na návykové látky. Ovšem druhý den tam policisté vyjížděli znovu. Tentokrát usměrňoval dopravu muž (38). Ani ten ale nebyl střízlivý.

Na Hlaváčově ulici v Pardubicích probíhá instalace protihlukových stěn u nemocnice. Pracovníci soukromé firmy, která instalace provádí, tam mají korigovat dopravu. Jednomu z projíždějících řidičů se však zdálo, že žena, která má dopravu usměrňovat, je opilá. Měla se motat a málem spadnout pod auto. Kontaktoval proto strážce zákona, kteří okamžitě na místo vyjeli.

„Devětatřicetiletá žena skutečně byla svými pohyby nápadná už zdálky. Zblízka pak strážníky překvapila jak výsledkem dechové zkoušky ve výši 1,16 promile, tak pozitivním na návykové látky,“ uvedla městská policie Pardubice v prohlášení. Policisté navíc za svodidly, kde žena stála, našli prázdné láhve vodky.

Ovšem tím kontakt policistů s pracovníky soukromé firmy neskončil. Hned druhý den se do Hlaváčovy ulice vrátili, a to poté, co je kontaktoval další řidič, který je upozornil na muže, jenž tam měl rovněž korigovat dopravu. „Osmatřicetiletý muž, kterého v reflexivní vestě a s plácačkou vyzvali k dechové zkoušce, dýchl stejnou hodnotu jako jeho kolegyně předchozí den – 1,16 promile. Později vyfoukl ještě víc – 1,19 promile,“ dodává policie s tím, že policistům tvrdil, že den předtím vypil jen deset piv a osm panáků.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání