Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Escobarova pravá ruka je po 33 letech na svobodě: Obávaný mafián žije nedaleko českých hranic!

Autor: ran - 
19. června 2020
05:15

Bývalý mocný německo-kolumbijský mafián Carlos Lehder (70) byl v červnu propuštěn z vězení v USA a předán německým úřadům. Ve vězení byl od roku 1987 a krátce po propuštění nasedl do letadla směr Evropa. Jeho život byl plný zločinu, luxusu a excentrických vrtochů, umírat bude jako pacient s rakovinou opečovávaný německou charitou.

Lehder býval jedním z nejobávanějších šéfů latinskoamerického drogového podsvětí. S nechvalně proslulým překupníkem drog a zločincem Pablem Escobarem spoluzaložil Medellínský kartel. Ten měl údajně na svědomí až 80 procent kokainu, který se objevil ve Spojených státech během 70. a 80. let.

Využívali k pašování drog soukromý ostrov na Bahamách vzdálený 340 kilometrů od pobřeží Floridy. Podle serveru BBC to byl právě Escobar, který parťáka nakonec zradil a vydal do rukou spravedlnosti.

Carlos Lehder si ale také nebral servítky. Když ho v roce 1987 zadrželi v Kolumbii a v USA odsoudili na doživotí a 135 let vězení navrch, udal také pár svých známých. Jako odměnu za spolupráci s vyšetřovateli dostal významné snížení trestu. A díky tomu se dostal na svobodu už v roce 2020. Zamířil si to hned do původní vlasti svého otce, do Německa. 

V Německu Lehder ještě nikdy nebyl, narodil se a vyrostl v Kolumbii, kde se jeho otec usadil. Díky otci se ale už dříve dostal k německému občanství. Jak sdělily německé úřady, proti dnes již starému pánovi nebudou v zemi podnikány žádné právní kroky.

Mafián se tak chystá v Evropě strávit klidné stáří. To možná ale nakonec nebude zas tak dlouhé. Jeho dcera Monica totiž pro kolumbijský časopis Semana řekla, že otec trpí rakovinou. Vězení proto rovnou vyměnil za pečovatelský ústav. Podle svého právníka se do Latinské Ameriky už nevrátí, i když v Evropě nikoho nezná a nemá tady ani žádné příbuzné.  

Německá média napsala, že Lehder do Německa přiletěl běžnou linkou z New Yorku do Frankfurtu, v doprovodu dvou amerických policistů. „Neviděli jsme se 17 let. Uklidnilo mě vědomí, že je venku z vězení a že se mu daří dobře, i přes chorobu, kterou trpí,“ vyjádřila se dcera. Krev není voda, a Monika tak ve starém mafiánovi stále vidí spíše svého otce než zločince, který si za spáchané zlo nezaslouží nic než zavržení. 

Video  Pablo Escobar  - Videohub
Video se připravuje ...

Balltohard ( 22. června 2020 16:06 )

Internet je místo kde si vybíráte obsah vy, né někdo jiný. Tak proc tu šířit nenávist. Jde o to že kdyby jste vy jela Ballin jako on možná by o vás taky někdo psal. ale to se o lidech kteří chodí na směny říct nedá

ludva prevratil ( 19. června 2020 12:25 )

opravdu GRANDIÓZNÍ zpráva - zatím co Česko začíná PLAVAT tak nás informujete o nějakém dealerovi DROG zapletených do VRAŽD i mamonu, který přes 30 let seděl a trpí Rakovinou ?.....PROČ o tom píšete ? Má to vzbudit soucit, lítost nebo to má ochromit ?
HODNĚ tedy UBOHÉ, a hlavně pro Nás Čechy NEPODSTATNÉ proto dávám

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání