Zbožňovaná princezna Diana se stala předlohou nespočtu knih, seriálů i filmů, a přestože to letos bude 24 let od její tragické smrti, pro umělce ze všech možných sfér je jakousi nevyčerpatelnou studnicí témat. Zaměřují se na její život před svatbou, život po svatbě, smrt i jednotlivá rozhodnutí, která učinila – například zjištění, že ji Charles podvádí a že od něj musí odejít.

Právě tento zlomový moment, jenž ovlivnil celou královskou rodinu a vyústil v tragickou autonehodu v pařížském tunelu, bude tématem nového filmu režiséra Pabla Larraína s názvem Spencer. Po oznámení se fanoušci princezny z Walesu třásli radostí, když však zjistili, že se hlavní role ujme kontroverzní herečka Kristen Stewartová, považovali to za zneuctění Dianiny památky.

Stewartová se proslavila vampíří sérií Stmívání, v níž ztvárnila mladinkou Bellu Swanovou, budoucí milenku a manželku třpytícího se netopýra bez křídel Edwarda Cullena. A právě filmová Bella Swanová si příští rok nasadí korunu princezny a bude přesvědčovat diváky, že Charlese miluje, ale už to prostě nejde.

Fanoušci se na sociálních sítích proti obsazení Stewartové hlasitě ohrazují. Jedni píšou, že si vůbec nejsou podobné, druzí by na jejím místě rádi viděli někoho s talentem. A tohle jsou další názory: „Kristen Stewartová má osobnost brambory. Margot Robbie by byla lepší volbou,“ hlásá na twitteru jiný znechucený fanda. „Já už vím, proč ji obsadil – obě mají krátký vlasy. To je opodstatněný důvod,“ uvedl sarkasticky další.

VIDEO: Vondráčková koupila nemovitost v centru Prahy. Bude se Kuklová vdávat? A druhá šance Robinsona! 

Video
Video se připravuje ...

Vondráčková koupila nemovitost v centru Prahy. Bude se Kuklová vdávat? A druhá šance Robinsona! Blesk TV

Režisér svou volbu hlavní hvězdy obhajuje jejím nezpochybnitelným talentem: „Kristen je jednou z nejlepších hereček současnosti. Dokáže být mysteriózní, velmi křehká, neuvěřitelně silná, a přesně to potřebujeme. Kombinace těchto elementů mě přiměla se na ni obrátit. A způsob, jakým zareagovala na scénář a jak k roli přistupuje, je opravdu krásný. Myslím, že předvede něco ohromujícího a fascinujícího zároveň,“ uvedl Larraín.

Stewartová si možná není vědoma, do čeho jde: pokud Dianu nezahraje přesvědčivě a zahanbí její odkaz, uspořádají na ni fanoušci stejně drsný lynč, jakým tehdy častovali Charlese a jeho milenku.

VIDEO: Gottovým zemřela Stella. Rozchod Kamu s přítelem. A Jandovi voda vyplavila penzion!

Video
Video se připravuje ...

Gottovým zemřela Stella. Rozchod Kamu s přítelem. A Jandovi voda vyplavila penzion! Blesk TV

Fotogalerie
69 fotografií