Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladý řidič neunesl rozchod s dívkou: Zdrogovaný ujížděl policii rychlostí 230km/h!

19. června 2020
21:16

Klasický policejní dohled nad bezpečností provozu se na Českolipsku změnil v dramatickou honičku! Policistům ujížděl mladík (21) pod vlivem drog. Místy jeho rychlost dosahovala až 230 kilometrů v hodině. Po zastavení se mu nechtělo z auta, museli ho vytáhnout. Motiv téhle nebezpečné šílenosti byl romantičtější, než by se dalo čekat. 

Ve čtvrtek večer dohlíželi policisté z Jablonného v Podještědí na bezpečnost silničního provozu u silnice I/13 u obce Lvová. Ve směru na Cvikov kolem nich prosvištěl řidič BMW. Hned se za ním vydali! 

Když policisté řidiče dojeli a chtěli ho zastavit, mladík šlápl na plyn a začal ujíždět. Svou vysokou rychlostí ohrožoval všechny ostatní na silnici doslova jako neřízená střela.

„Když ho policisté poprvé dojeli, měli na tachometru 230 kilometrů v hodině. Přiblížili se k němu u motorestu Stop u silnice číslo 13, kde řidič BMW na chvíli zastavil. Vzápětí se ukázalo, že se nehodlá vzdát bez boje,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že muž opět šlápl na plyn a začal ujíždět. 

Zatkli ho s očima plnýma slz

Nebezpečně jedoucího řidiče v BMW se podařilo policistům zastavit až u obce Kněžice. Podařilo se jim zablokovat mu další cestu. „Policisté ho museli z auta vytáhnout, protože jejich výzvy k vystoupení ignoroval. Vzhledem k tomu, že se velmi aktivně bránil, použili proti němu donucovací prostředky hmaty a chvaty, a nakonec i slzotvorný prostředek,“ doplnila Baláková. 

Video  Policistům na Českolipsku ujížděl zdrogovaný řidič.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Ujížděl po rozchodu s dívkou

Když policisté mladíka podrobili testu na drogy, nestačili se divit. Byl totiž pozitivní na amfetamin a kokain. „Kromě toho měl v autě a i u sebe šest sáčků s rostlinnou a krystalickou látkou, které jsme orientačně otestovali na drogy s pozitivním výsledkem,“ uvedla Baláková s tím, že policisté čekají na laboratorní expertízu krystalické látky.

Mladý řidič svou rychlou jízdou řešil rozchod se svou partnerkou. „Jako vysvětlení svého chování policistům uvedl, že se s ním prý rozešla přítelkyně,“ řekla pro iDnes.cz Baláková. 

Mladík (21) si tak pravděpodobně nějakou dobu nezařídí. Policisté mu totiž sebrali řidičák. „Delikt jsme kvalifikovali jako ohrožení pod vlivem návykové látky a potom, co obdržíme výsledky laboratorního rozboru obsahu zajištěných narkosáčků, nejspíš rozšíříme tuto kvalifikaci o přečin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ zakončila Baláková.

Řidiči tak za jeho nebezpečné jednání hrozí až dvouletý pobyt ve vězení. 

ludva prevratil ( 20. června 2020 23:45 )

byť by jste ho PRONÁSLEDOVALI 25 metrů - Jak víte že jel 230 Km/h ? Tzn. že jste rovněž PORUŠILI ZÁKONY ČR na pozemních komunikacích !!! NEEXISTUJE VYJÍMKA aby vozy při STÍHAČCE OHROŽOVALI jakéhokoliv občana této země ! Navíc jste nemohli ani tušit kolik lidí jste skutečně OHROZILI - takže resumé KDO je tady VÉTŚÍ ZLODUCH ? Zákon hovoří jasně a to i pro Vás FÍZLOVÉ s PLACKOU - ZBRANÍ v UNIFORMĚ a to už vůbec nehovořím o svěřeném majetku, což je v tomto případě Služební vozidlo které není majetkem řidiče PČR !!!

ludva prevratil ( 20. června 2020 23:36 )

Poukážu na Logiku § - zatím co On jel pod vlivem Návykové látky a použil auto jako zbraň - tak hovoří Zákon - VYDALA se za ním OZBROJENÁ SEBRANKA a to doslova se zbraněmi a rovněž ho stíhali služebním autem - tedy zbraní ??? HODNĚ divný METR a tady se zjevně o ZNEUŽITÍ PRAVOMOCÍ NEJEDNÁ ? Co takhle POLICEJNÍHO PSYCHOLOGA - protože jsem přesvědčen, že by ho POTŘEBOVALI VŠICHNI ZÚČASTNĚNÍ - jízda pod vlivem má svá Úskalí ale POLICEJNÍ STÍHAČKA je na tom ještě hůře - přečtěte si něco o dopadu METAMFETAMINU na člověka milá a ÚDERNÁ POLICIE !!! / samozřejmě IRONIE /

ludva prevratil ( 20. června 2020 23:24 )

Fajn takže " FÍZLI" lapili SMAŽKU který neunesl rozchod se svou holkou a OHROŽOVAL RYCHLOU jízdou spoluobčany a OTÁZKA pro FÍZLÁRNU ? COŽPAK Vy ORGÁNE jste svou jízdou rovněž - NEOHROŽOVALI občany této země při PRONÁSLEDOVÁNÍ a následném zatčení Pachatele ??? ??? Tak tj. normálně HNUS. ode mě máte Banan

Manowar ( 20. června 2020 01:57 )

Piráti na něho budou hrdi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání