„Minimálně deset exponátů má parametry světových unikátů,“ řekl pořadatel Karel Kupka.

Klenoty mezi vozy je poválečný cestovní vůz Talbot Lago T26 Grand Sport, který zrekonstruovali František a Robert Kudelovi z Chropyně. Unikát vyhrává nejprestižnější světové veteránské jízdy.

V jedinečném původním stavu se dochovaly plně funkční závodničky Delahaye z první poloviny 50. let. Jeden z unikátů vyhrál v roce 1951 Rallye Monte Carlo a následně s ním jezdil úspěšně Louis Chiron na závodech v Americe.

Mercedes s křídly

Lidé uvidí i „svatou trojici“ mercedesů, které do Brna přivezl zlínský sběratel Ladislav Samohýl. Unikáty spojují křídla – tedy dveře otevírané nahoru. „Brňané uvidí jediné tři typy mercedesů, které s tímto typem otvírání německá automobilka vyrobila,“ zmínil Karel Kupka.

Na sraz míří stovky majitelů historických vozidel. Srazová část je otevřena všem autům a motocyklům, vyrobeným do roku 1990.

Alfa Romeo a Porsche ukážou vývoj

V klubové zóně se chystá expozice majitelů vozů Alfa Romeo a Porsche. „Představíme průřez poválečnou historií značek od konce padesátých let do současnosti,“ řekl spoluorganizátor Jiří Smetana.

Veteráni jsou k vidění jen v sobotu!

Areál je pro návštěvníky otevřený od 8 do 18 hodin. Vstupné je 150 Kč, otevřený je hlavní vstup a vstup pavilonem E. Vjezd veteránů je možný branou číslo 4. Kvůli koronaviru je akce letos výjimečně jednodenní.

VIDEO: Letos bude akce Brno Revival bez jízd, ale i tak bude na co koukat.

Fotogalerie
12 fotografií