Atrakce by přitom měla fungovat až do konce prázdnin. Kolo je vysoké 35 metrů a na sociálních sítích se hned začali ozývat místní, kteří by se bez něj klidně obešli.

Někteří se vyjádřili jednoslovně, padly výrazy jako „monstrum“ nebo „hnus“ a vzhledem k tomu, že brzy přibude i autodrom se obávají rušení nočního klidu. „Nevadí mi, že to ruší zeleň, ale předpokládám, že okolo toho bude hrát hudba, takže z toho bude pěkně hlučno,“ napsala jedna z místních. „Jsem PROTI - jak tomu říkám - lunaparkizaci Prahy! Tohle patří např. na Výstaviště, ale nikam jinam,“ přidal se Miroslav J.

Nikdo o tom nevěděl 

Ukázalo se, že o umístění kola předem netušili ani úředníci městské části. A to do čtvrtka. Umístění ruského kola podle mluvčího městské části Praha 4 Jiřího Bigase nikdo nemusí povolovat, stačilo jen oznámení. „Ohlášení přesně zní na umístění atrakcí - lunapark,“ uvedl. 

Dojde však na kontrolní prohlídku, protože lidé začali posílat stížnosti. „Na základě zjištěného stavu bude postupovat v souladu se stavebním zákonem. Jaké konkrétní kroky a zda nějaké to budou, nelze předjímat,“ dodal mluvčí.

Podle zjištění serveru iDNES.cz atrakci na parkovišti naproti bazénu postavila firma Lunapark Dykovský na pozemku pronajatém od nedalekého botelu Racek. Firma koupila ruské kolo dříve provozované na Výstavišti Praha Holešovice.

Někdo se těší na výhled

Najdou se i tací, kteří se těší, až na kole projedou. Většinou také upozorňují, že je tam kolo jen na omezenou dobu a berou to jako nový zážitek na břehu Vltavy.

„Vždyť to je bezva, moc se těším, že se tam svezu. Je to nezapomenutelný zážitek. Většina z vás jezdí do Vídně, Anglie a jiných zemí, jezdí tam na kolech a chlubí se tím na sociálních sítích tak proč to nemít u nás v ČR,“ napsala Dagmara W.