Ceny Anděl 2019 se budou udílet už zítra, má to však háček. V obecenstvu - ani noha! Maximálně výherci a předávající. To celé v přenosu České televize. „Kapacita prostoru je rozhodně víc než 500 lidí a stejně tak jsme prodali více vstupenek. Primárně tam musíme dostat štáb a produkci. Nemohli jsme vybírat koho pozvat a koho ne,“ vysvětlili pořadatelé.

VIDEO: Frontman kapely Mirai: Při cestě okolo světa dostal přes dr*ku a jedl se šváby!

Video
Video se připravuje ...

Frontman kapely Mirai: Při cestě okolo světa dostal přes dr*ku a jedl se šváby! Martin Balcar, Lukáš Červený

Ti, kdo si zakoupili lístky, dostanou voucher, který mohou použít na jinou kulturní akci z nabídky. „Devětadvacátý ročník bude výjimečný trochu jinak, než jsme zamýšleli,“ přiznávají pořadatelé. Půjde totiž o historicky první vyhlašování bez slavnostního ceremoniálu, který původně chystali na 31. března v hale O2 universum, ale kvůli opatřením ohledně pandemie koronaviru se nemohl konat.

Nahráno dopředu

Živá hudební čísla nečekejte. „Rozhodli jsme se, že všechna vystoupení natočíme na místech, kde budeme moct zachytit jejich současnou estetiku a unikátní atmosféru bez návštěvníků či diváků. Využíváme vypuštěného plaveckého bazénu, kostela, fotbalového stadionu, letiště nebo liduprázdné O2 areny a společně se zaznamenáváním unikátních hudebních vystoupení zároveň dokumentujeme dobu, ve které nebylo možné realizovat v podstatě žádné akce, předávání Cen Anděl nevyjímaje,“ přibližuje Lucka Hájková z pořádající agentury LUFF.

Ewa zazpívá jediná naživo

Průvodkyní Andělů bude již dříve avizovaná Ewa Farna. Ta jediná živě zazpívá. „Bude to rozhodně jedinečné, a i když mám trochu obavy, na tento zcela jiný a nový koncept se upřímně těším. A jako zpěvačka si neodpustím ani zpívání, pro Anděly jsme napsali speciální úvodní číslo, které vzniklo hned ve dvou verzích – ta původní totiž přestala být aktuální, a tak vznikla druhá verze, reagující na současnou situaci,” řekla Blesku Farna.

Získá sošku Gottova dcera Charlotte?

Favoritem letošních Andělů je Vladimír Mišík (73), který s albem Jednou tě potkám získal od České hudební akademie rekordních šest nominací. Mezi nominovanými v kategorii Skladba roku je poslední duet Karla Gotta (†80) s dcerou Charlotte Elly (14) Srdce nehasnou. Natáčeli ho loni v květnu, kdy už zpěvák věděl, že mu už zbývá jen pár měsíců života. Akutní leukemii podlehl 1. října 2019. Jejich hit má nyní na YouTube už takřka 44 milionů přehrání, přičemž rekord patří Wohnoutům a jejich mejdanové hymně Svaz českých bohémů (50,7 milionu přehrání).

Nominace

Album roku:

Chinaski – 11

Mirai – arigató

Vladimír Mišík – Jednou tě potkám

Skladba roku:

Karel Gott a Charlotte Ella Gottová – Srdce nehasnou

Berenika Kohoutová – Dělám stojky

Vladimír Mišík – Jednou

Skupina roku:

Mirai – Arigató

Vypsaná fiXa – Kvalita

Zvíře jménem podzim – Září

Sólová interpretka:

Beata Hlavenková – Sně

Berenika Kohoutová – Holka roku

Bára Zmeková – Lunaves

Sólový interpret:

Vojtěch Dyk – D.Y.K.

Vladimír Mišík – Jednou tě potkám

Pokáč – Úplně leve

VIDEO: Ewa Farna: Rozprodávám své oblečení, na webu mám sekáč!

Video
Video se připravuje ...

Ewa Farna: Rozprodávám své oblečení, na webu mám sekáč! David Turek

Fotogalerie
56 fotografií