O připravovaných novinkách píše 9to5Google a tvrdí, že se „dark mode“ aktivuje buď automaticky podle nastavení systému, nebo ručně. Aplikace je vyveděná v kombinaci černé a šedé barvy, doplňky jsou bílé případně modré.

Další funkcí, na které Facebook pro platformu Android pracuje, je tracker nakažených COVID-19. Ten nepracuje jako eRouška nebo jí podobné tituly. Zobrazuje totiž vývoj nakažených v průběhu několika dnů či týdnů ve vybrané oblasti. V horní části stránky jsou také údaje, které ukazují potvrzené případy po celém světě.

TIP: Vybíjí vám Facebook baterii? Vyzkoušejte alternativu, ušetříte i data

Smysl novinky je vlastně jen takový, abyste o aktuální pandemii byly informováni přímo na Facebooku a nemuseli hledat data jinde. Už nyní v Nastavení aplikace najdete Informační centrum pro koronavirus (COVID-19), které se snaží být maximálně objektivní. Novinka tuto funkci pravděpodobně jen rozšíří.

Nakonec by ale měla přijít ještě jedna novinka v podobě přepracovaného funkce Čas na Facebooku. Ten by měl dostat vzhled podobný tomu z platformy iOS a podrobnější nabídky nastavení si režimu Nerušit a popřípadě snadněji omezit i ostatní notifikace sítě. Kdy se jednotlivé funkce objeví, není zatím zřejmé.