Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miliardář Musk se zbavuje majetku: Luxusní vilu prodal čínskému podnikateli za 700 milionů

Autor: rc - 
27. června 2020
05:15

Všech pozemských majetků se zbavuje miliardář a ředitel společnosti SpaceX Elon Musk. Osmačtyřicetiletý vynálezce již prodal svou luxusní vilu v prominentní losangeleské čtvrti Bel Air. Honosný dům s rozlehlým pozemkem od něj koupil čínský miliardář William Ding za neuvěřitelných 700 milionů Kč.

Začátkem května Elon Musk na svůj účet na sociální síti Twitter napsal „Prodávám téměř všechny fyzické majetky. Nebudu vlastnit žádný dům,“ podělil se o své rozhodnutí se svými fanoušky. A jak napsal, tak udělal. Vynálezce a vizionář prodal své hlavní sídlo, které leží ve čtvrti Bel Air v Los Angeles. Miliardář a ředitel společnosti SpaceX luxusní dům vlastnil od roku 2012, kdy ho koupil za 405 milionů Kč od spoluzakladatele investiční společnosti Canyon Capital Advisors Mitchella Julise.

Hodnota nemovitosti však za ta léta o dost stoupla a Musk ji podle informací společnosti Business Insider nyní prodal za neuvěřitelných 700 milionů Kč. Nemovitost od něj koupil čínský miliardář William Ding, ředitel technologické společnosti NetEase Inc. Sídlo podle informací magazínu Variety disponuje až sedmi ložnicemi a jedenácti koupelnami.

Nový majitel si může užívat slunečné dny u rozlehlého bazénu či v soukromých lázních a posnídat či si dát romantickou večeři na jedné z několika jídelních teras. Co je však největší devizou vícepodlažního domu, který byl postaven v roce 1990, je výhled. Z romantických teras je výhled na Tichý oceán a ostrov Catalina.

Zbavit se všech pozemských majetků Musk nejspíše myslí skutečně vážně. Na prodej je ještě další dům, který se nachází pouze přes ulici. Ovšem to nejsou jediná sídla, která miliardář v Los Angeles vlastní. Další čtyři domy nejspíše v brzké době budou mít nové majitele.

viho ( 27. června 2020 10:57 )

Musk je čínský agent, takže za těmi kšefty s nemovitostmi budou nejspíš nějaké aktivity s čínskou mafií. Podobně jako českého premiéra Babiše a prezidenta Zemana ovládá čínská mafie. Nejspíš si pomocí těch nemovitostí vyplácí nějaké dividendy, protože pokud v těch domech bydlí déle, nemusí platit daň z prodeje, zatímco kdyby mu přišly přímo peníze z Číny, tak by z nich platil velké daně.

TomasLB ( 27. června 2020 10:10 )

Začátek konce...už i sponzoři přestávají věřit v jeho nafoknutou bublinu...Nebo si vzal za vzor naší zemi a své majetky převádí na fondy...

Zobrazit celou diskusi