Bipolární porucha neboli maniodepresivní psychóza je hlavním důvodem, proč se Müller drží na uzdě, nechodí do společnosti a abstinuje. Stačil by totiž malý přešlap a mohl by se opět ocitnout ve starých kolejích, což zpěvák rozhodně nechce. Týdeníku Téma nyní prozradil, jak se v poslední době cítí.

„Je to stále velmi labilní a křehké, kdykoliv se to může zvrtnout a vrátit,“ netajil své obavy. „Když o tom mluvím, vrací se mi všechny vzpomínky a já prostě nemám chuť se k tomuto období vracet.“ Zpěvák dodal, že během mánie dokázal v krátkém čase vyprodukovat i 60 textů písní. Maniodepresivní stavy už ale neprožil nejméně 10 let, což potvrdila i jeho partnerka Vanda Wolfová (48).

Video: Jágr a jeho víkend ve Špindlu. Kdo je kráska po boku a jak si užívali? A Vondráčková pálí mosty

Video
Video se připravuje ...

Jágr a jeho víkend ve Špindlu. Kdo je kráska po boku a jak si užívali? A Vondráčková pálí mosty Barbora Horáková, Aleš Brunclík

„Richard je už roky abstinentem, hlídá si denní režim, neponocuje, nechodí na mejdany. Na začátku to bylo těžší, ale myslím si, že dnes už se s tím tak sžil, že to není boj, už to ani nevnímá,“ svěřila se jeho přítelkyně a matka Müllerova nejmladšího syna Markuse.

Že u něj maniodepresivní epizody neproběhly deset let, však prý neznamená, že se vyléčil. Pacient, u nějž je porucha jednou diagnostikovaná, zůstane nemocný do konce života, díky správným medikamentům se však stavy nemusí vůbec projevovat. Sám Richard potvrdil, že o pokoření tohoto psychického onemocnění není řeč a zřejmě nikdy nebude. Doufá však, že to nejhorší má už za sebou.

VIDEO: Richard Müller nazpíval song k romantické komedii Štěstí je krásná věc

Video
Video se připravuje ...

Richard Müller nazpíval song k romantické komedii Štěstí je krásná věc Bioscop

Fotogalerie
44 fotografií