Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Test samoopalovacích přípravků: Který vypadá přirozeně a nedělá fleky?

  • ...
    10. června 2021 | 06:00

    K létu neodmyslitelně patří snědá sexy pokožka, a protože to venku na opalování stále nevypadá, musíme si pomoct jinak. Dostalo se nám do rukou několik samoopalovacích krémů, mlék a dalších produktů, které slibují přirozené opálení. Které produkty zbouraly "samoopalovací tabu" ohledně nehezkých fleků a oranžového opálení?

    Samoopalovací přípravky stále nepatří mezi oblíbené kosmetické produkty. Mnoho z nás je má totiž spojené s nehezkými fleky, tmavými mapami a nepřirozenou oranžovou barvou. Tyhle doby jsou už ale dávno pryč a samoopalováky začínají být čím dál tím kvalitnější. Jen je potřeba vědět, jak s nimi správně zacházet. 

    Jak správně nanášet samoopalovací krém?

    Jak tedy na to? Před aplikací si vždy udělejte tělový peeling. Ten kůži zbaví odumřelých buněk, a produkt se tak lépe vstřebá. Na nanášení samoopalovacího výrobku si vždy vyhraďte nějaký čas, pokud aplikaci uspěcháte, nemůžete se pak divit, že vaši kůži "zdobí" nehezké fleky. 

    Vždy začínejte samoopalovák nanášet od nohou a postupujte směrem nahoru. Takhle se alespoň nebudete muset stále ohýbat a nevzniknou fleky. Velkým pomocníkem vám bude speciální rukavice, díky které si nezabarvíte ruce. Pokud takovou nemáte a vaše ruce jsou hnědé, může pomoct citronová šťáva. Tu nanášejte na postižená místa, dokud fleky nezmizí. 

    Po nanesení se rozhodně hned nesoukejte do oblečení a nějakou chvilku vyčkejte, než produkt pořádně zaschne. Před první sprchou počkejte alespoň osm hodin. Otestovaly jsme pro vás jak samoopalovací mléka, tak spreje, pěny nebo olej. Který produkt nám sedl nejvíce?

  • Samoopalovací sprej Astrid, 98 Kč (150 ml), koupíte v síti drogerií

    Samoopalovací sprej, Astrid, 98 Kč (150 ml), koupíte v síti drogérií
    Autor: archiv firem

    Vyzkoušela jsem ho na obličej a byla jsem spokojená. Pokud jde o samoopalovací přípravky, bývám opatrná a zvlášť u obličeje se vždycky trochu bojím. Tenhle ale fungoval skutečně pozvolně, což ocení každý, kdo není v samoopalování tak zběhlý. Nanesla jsem ho večer–ráno–večer a teprve další ráno jsem byla lehce, přirozeně opálená. (Je ale pravda, že pleť už mám „chycenou“ i od sluníčka. Předpokládám, že na světlejší pokožce by byl rozdíl vidět dřív.) U tohoto přípravku mě taky nadchlo, že má konzistenci vody a je ve spreji, takže se mi krásně nanášel. Stačilo ho nastříkat na obě dlaně a vetřít do tváří. Není mastný, rychle se vstřebá a jemně, celkem příjemně voní.

    Známka jako ve škole: 1

    Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s jakým faktorem si vybrat? Poradíme vám ve videu!

    Video se připravuje ...
    Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s jakým faktorem si vybrat? • VIDEO: Videohub

  • Samoopalovací tělový krém Self Tan, Dermacol, 149 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií

    Pokud chcete rychlé letní pohlazení, není nic lepšího než tento samoopalovací krém. Jak slíbí, tak i učiní. Opálení se dostaví opravdu hned po 6 hodinách, navíc krásně voní po pomeranči a kokosu. Pokožka je po něm jemná, hydratovaná a vy se cítíte jako políbena od mořského sluníčka. Fleky po rozetření nedělá, ale jako u každého krému je potřeba ho pořádně rozetřít a vmasírovat do pokožky.

    Známka jako ve škole: 1

  • Samoopalovací tělové mléko Cupuacu, Ziaja, 239 Kč (300 ml), koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách

    Za tohle hydratační a bronzující tělové mléko dám ruku do ohně; je to produkt za skvělou cenu s maximálním výkonem. Používám ho na nohy, které natřu ihned po koupeli, a do rána je opálený efekt na světě. V létě je to můj věrný společník, protože na opalování nemám čas ani nervy, nehledě na to, že víme, že přemíra sluníčka není zrovna nejzdravější. Hezky voní, krásně hydratuje, pokožka je hebká, a když roztírání vyloženě neodfláknete, nedělají se žádné fleky ani mapy. Mohu jedině doporučit!

    Známka jako ve škole: 1

  • Samoopalovací tělové mléko Nobilis Tilia, 259 Kč (100 ml), koupíte na eshop.nobilis.cz

    Toto samoopalovací mléko má velkou výhodu, že výsledek je viditelný velice rychle. Večer jsem se namazala a ráno byla pokožka hezky zbarvená. Je nutné si dát pozor na dokonalé rozetření krému, to jsem poprvé úplně neudělala a byly znát lehké šmouhy. Krém je příjemný a vedle tónování pokožku také hydratuje.

    Známka jako ve škole: 1

  • Samoopalovací tělový krém Alcina, 430 Kč (150 ml), koupíte ve vybraných salonech

    Musím říct, že co se samoopalovacích přípravků týče, Alcina je zatím můj favorit. Zkoušela jsem samoopalovací krém, který dodá kůži přirozený nádech opálení. Není to do oranžova jako u mnoha jiných, opravdu člověk vypadá, jako by byl přirozeně opálený. Je třeba důkladně roztírat a pak bude opálení stejnoměrné a bez šmouh, krém se krásně vstřebává. Nezapomínejte si důkladně umýt ruce, jinak vás hnědé dlaně neminou!

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Samoopalovací suchý olej ve spreji St. Moriz, 499 Kč (100 ml), koupíte v parfumeriích FAnn

    Samoopalovací suchý olej ve spreji, St. Moriz, 499 Kč (100 ml)
    Autor: archiv firem
    Samoopalováků se odjakživa tak trochu bojím. Děsí mě nepřirozená barva opálení, která občas vypadá až komicky. S tímto suchým samoopalovacím olejem se však nic takového nestalo. K aplikaci jsem použila speciální rukavičku, díky které se produkt krásně roztírá. Vaše ruce nebudou od oleje zabarvené. Pokud už jste opálená, vaši barvu krásně zvýrazní a bledulkám zase vykouzlí přírozeně snědou pokožku. Nevytváří šmouhy ani žádné tmavé mapy. Jediné minus bylo, že na jednu aplikaci jsem ho celkem dost vypotřebovala.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...