Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Test rtěnek od 180 do 940 korun: Která nevysušuje a vydrží?

9. listopadu 2023 | 06:00

Dokonale nalíčené rty působí na muže jako magnet. Rtěnka z vás během okamžiku udělá neodolatelnou a často to s dalším líčením už nemusíte přehánět. Rtěnky proto v redakci pravidelně testujeme a neúnavně hledáme ty, které jsou nejlepší. Tyto od nás získaly jedničku!

Nalíčené rty jsou zkrátka sexy a prokoukne s nimi každá žena! Ať už dáváte přednost jemným nude tónům nebo smyslným rudým odstínům, správně zvolená rtěnka dodá vašemu looku ten pravý šmrnc. Které nás tentokrát velmi mile překvapily? 

Vyzkoušeno. Zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou pomohlo ke krásnějšímu úsměvu:

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno: Zvětšení rtů kyselinou hyaluronovou mi pomohlo ke krásnějšímu úsměvu • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Matná rtěnka Day-to-Day Matte Lipstick, odstín Plum purple, NOBEA, 181 Kč

Koupíte na www.notino.cz.

Tuhle vysoce pigmentovanou rtěnku jsem si ihned oblíbila a odstín Plum purple má navíc teď na podzim své privilegované místo. Nejen, že vytvoří nádherně plné rty, ale zůstává téměř bezchybná i po jídle. Baví mě ale nejen svoji absolutní funkčností, ale i designem. Miluji totiž tmavé, minimalistické obaly. Za mě můžu jedině doporučit!

Známka jako ve škole: 1

Hydratační rtěnka Dolce Vita, Dermacol, 199 Kč

Koupíte na www.dermacol.cz nebo v kamenných prodejnách.

Po této rtěnce vždycky sáhnu v momentě, kdy mám více než popraskané rty. Obsahuje totiž 78% přírodních olejů a ingrediencí, které dodají mým rtům oslnivý lesk, ale i pocit bez pnutí. Více než jako rtěnku ji vnímám jako lehce zbarvený lesk, záleží však na tom, kolik vrstev nanesete. Já používám jen jednu, pro jemné zabarvení rtů. Vydrží tedy méně, než matné rtěnky, ale opětovná aplikace po čas dne mi nevadí.

Známka jako ve škole: 1

Dlouhotrvající dvoufázová barva na rty a lesk 2v1 Dermacol 16 H, 199 Kč

Koupíte na www.dermacol.cz nebo v kamenných prodejnách

Miluji rtěnky, ale neustálé doplňování barvy, která se setře pitím či jídlem, ale mnohdy i pouhým olíznutím rtů, mě občas obtěžuje. Toho, jak zanechává otisky na skleničkách a váš přítel se bojí se s vámi líbat, aby nevypadal jako klaun, toho všeho se nemusíte s touhle dlouhotrvající rtěnkou bát, drží jako přibitá. Právě proto ji používám ze všech nejvíc. Je třeba ji jednou za den poupravit, protože i tahle mizí s jídlem, pokud je mastné. Dolů ji dostanete pouze dvoufázovým mastným odličovačem. Jinak musím říct, že dává člověku jistou svobodu, ale musíte být velmi opatrná už při první aplikaci, abyste nepřetáhla, protože pigmentace je velmi silná, a pokud zaschne, je její oprava trochu složitější. V každém případě já mám doma několik různých odstínů a rozhodně se jejich řada bude rozšiřovat.

Známka jako ve škole: 1

Rtěnka Annabelle Minerals, odstín Brown Fig, 269 Kč

Koupíte na www.annabelleminerals.com.

Rtěnka je krásně pigmentovaná a naprosto skvěle se nanáší. Bála jsem se, jestli nebude vysušovat, ale díky vyživujícímu složení obsahující přírodní másla, oleje, vosky a vitamin E, se nic takového nestalo. Naopak byly rty dlouho vláčné jemné. Odstín Brown Fig je krásně přirozený, takže pokud neholdujete výrazným barvám, vřele jej doporučuji. Zlatý obal je navíc nádherný a bude se vyjímat v každé dámské kabelce.

Známka jako ve škole: 1

Tekutá rtěnka Lip Stain, Sephora Collection, odstín Strawberry Kissed, 295 Kč

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Jedním slovem: miluju! Tahle rtěnka je prostě klenot mezi všemi rtěnkami, které jsem kdy vyzkoušela. Skvěle se s ní pracuje, barva je krásně pigmentovaná a na rtech vypadá dokonale! A co je úplně nejlepší? Vydrží vám celý den. Můžete jíst, pít, dát pusu a rtěnka drží jako přikovaná. Používám ji už několik let a nedám na ni dopustit.

Známka jako ve škole: 1

Jemná rtěnka Sothys, odstín 240 rouge Drouot, 940 Kč

Koupíte ve vybraných salonech.

Červená rtěnka by neměla chybět v žádné dámské kosmetické taštičce. Já jsem tentokrát vsadila na značku Sothys a neudělala jsem chybu. Rtěnka je dokonale pigmentovaná, kreslí úplně sama a na rtech vypadá opravdu nádherně. Jak už je zmíněno v popisu, je velmi jemná, nevysušuje a hlavně vydrží. Luxusní černé balení je velmi elegantní a vy tak budete mít v kabelce něco opravdu mimořádného. 

Známka jako ve škole: 1

 

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...